
Metino-čokoladne kroglice
Metino-čokoladne kroglice

Sestavine
- 1 dl sladke smetane
- 200 g mlečne čokolade
- ¼ žličke metine arome
- sladkor v prahu za povaljanje

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 dl sladke smetane
- 200 g mlečne čokolade
- ¼ žličke metine arome
- sladkor v prahu za povaljanje
Postopek
V kozici segrejemo smetano le toliko, da zavre. Štedilnik ugasnemo in vmešamo na koščke nalomljeno čokolado. Mešamo, da se čokolada stopi, nato dodamo metino aromo. Pustimo, da se ohladi, nato postavimo na hladno za 2 do 3 ure, da se masa strdi.
Zajemamo po žličko mase in jo z rokami oblikujemo v kroglice velikosti oreha, nato jih povaljamo v sladkorju v prahu. Na hladnem se obdržijo do 3 dni, lahko pa jih zamrznemo za največ en mesec.