© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Metino-čokoladne kroglice

Metino-čokoladne kroglice

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 20 kroglic
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
metino-cokoladne kroglice

Sestavine

  • 1 dl sladke smetane
  • 200 g mlečne čokolade
  • ¼ žličke metine arome
  • sladkor v prahu za povaljanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 dl sladke smetane
  • 200 g mlečne čokolade
  • ¼ žličke metine arome
  • sladkor v prahu za povaljanje

Postopek

1

V kozici segrejemo smetano le toliko, da zavre. Štedilnik ugasnemo in vmešamo na koščke nalomljeno čokolado. Mešamo, da se čokolada stopi, nato dodamo metino aromo. Pustimo, da se ohladi, nato postavimo na hladno za 2 do 3 ure, da se masa strdi.

2

Zajemamo po žličko mase in jo z rokami oblikujemo v kroglice velikosti oreha, nato jih povaljamo v sladkorju v prahu. Na hladnem se obdržijo do 3 dni, lahko pa jih zamrznemo za največ en mesec.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.