© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni liker

Čokoladni liker

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina pribl. 2 litra
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Čokoladni liker (1)

Sestavine

  • 1 liter polnomastnega mleka
  • 350 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1 vaniljev strok
  • 150 g svežih rumenjakov (približno od 8 jajc)
  • 350 g mlečne čokolade s 30–35 % kakava
  • 250 g temne čokolade s 70 % kakava
  • 50 g akacijevega medu
  • 140 g dobrega ruma, npr. matusalem
  • 140 g pomarančnega likerja, najbolje grand marnier
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 liter polnomastnega mleka
  • 350 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1 vaniljev strok
  • 150 g svežih rumenjakov (približno od 8 jajc)
  • 350 g mlečne čokolade s 30–35 % kakava
  • 250 g temne čokolade s 70 % kakava
  • 50 g akacijevega medu
  • 140 g dobrega ruma, npr. matusalem
  • 140 g pomarančnega likerja, najbolje grand marnier

Postopek

1

Mleko nalijemo v kozico, dodamo sladkor in po dolgem prerezan vaniljev strok ter zavremo. Strok odstranimo in prihranimo. V vrelo mleko stresemo rumenjake in takoj dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom, da ne zakrknejo. Segreti se morajo nad 65 °C, a ne nad 75 °C. Preverimo s termometrom; če je temperatura nižja, mešanico pristavimo na zmeren ogenj. Ves čas mešamo, da se mešanica ne sesiri. Odstavimo.

2

Čokoladi nasekljamo, dodamo ju v vroče mleko z rumenjaki in zmešamo, da se popolnoma stopita. Spet si lahko pomagamo s paličnim mešalnikom. Dodamo med, rum in pomarančni liker ter prihranjeni vaniljev strok. Pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, tako da se dotika površine, in čez noč postavimo v hladilnik. Naslednji dan liker nalijemo v steklenice, dobro zapremo in za največ en mesec shranimo v hladilnik – čeprav ga bomo prej spili.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.