
Čokoladne kocke z ingverjem
Hitra sladica brez peke
Čokoladne kocke z ingverjem
Hitra sladica brez peke

Sestavine
- 300 g začimbnih piškotov spekulatius
- 150 g kandiranega ingverja
- 300 g temne čokolade s 70 % kakava
- 100 g margarine
- 100 g agavinega sirupa

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 300 g začimbnih piškotov spekulatius
- 150 g kandiranega ingverja
- 300 g temne čokolade s 70 % kakava
- 100 g margarine
- 100 g agavinega sirupa
Postopek
Pekač velikosti 25 x 15 cm obložimo s papirjem za peko. Margarino narežemo na kocke. Piškote zdrobimo tako, da jih stresemo v kuhinjsko vrečko, vrečko zapremo in piškote z valjarjem potolčemo. Ingver drobno narežemo.
Piškote zmešamo z ingverjem; 2 žlici ingverja prihranimo za posip. Čokolado, margarino in sirup damo v skledo, jo postavimo nad soparo in nežno raztopimo. Čokoladno mešanico zlijemo na piškote in ingver ter dobro premešamo.
Maso stresemo v pripravljen pekač in posujemo s prihranjenim ingverjem. Vrh rahlo poravnamo – ni treba, da je površina popolnoma gladka – nato postavimo maso za 2 uri ali čez noč v hladilnik. Dobro ohlajeno narežemo na kocke in zavijemo v prozoren papir ali damo v darilno škatlico, obloženo s papirnato servieto.
Nasvet
Kocke lahko v hladilniku hranimo do enega tedna, v zamrzovalniku pa do enega meseca. Če jih želimo podariti, jih zavijemo tik pred obdaritvijo in jih do takrat hranimo v hladilniku. Namesto začimbnih piškotov lahko uporabimo tudi maslene, ki so manj sladki.