
Čokoladne in vaniljeve kocke brez peke
Enostavne čokoladne kocke z vaniljevo kremo - in to brez peke!
Čokoladne in vaniljeve kocke brez peke
Enostavne čokoladne kocke z vaniljevo kremo - in to brez peke!

Sestavine
piškotna osnova
- 200 g piškotov (maslenih ali digestive)
- 125 g zmehčanega masla
- 50 g sladkorja
- 5 žlic kakava v prahu
- 1 razžvrkljano jajce
- 100 g kokosove moke
- 50 g sesekljanih mandljev (po želji)
vaniljeva krema
- 100 g zmehčanega masla
- 5 žlic sladke smetane
- 3 žlice praška za vaniljevo kremo
- 200 g sladkorja v prahu
čokoladni preliv
- 150 g temne čokolade
- 50 g masla

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
piškotna osnova
- 200 g piškotov (maslenih ali digestive)
- 125 g zmehčanega masla
- 50 g sladkorja
- 5 žlic kakava v prahu
- 1 razžvrkljano jajce
- 100 g kokosove moke
- 50 g sesekljanih mandljev (po želji)
vaniljeva krema
- 100 g zmehčanega masla
- 5 žlic sladke smetane
- 3 žlice praška za vaniljevo kremo
- 200 g sladkorja v prahu
čokoladni preliv
- 150 g temne čokolade
- 50 g masla
Postopek
Najprej pripravimo piškotno osnovo. Kvadraten pekač s stranico 20 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine. V skledi, ki jo postavimo na kozico, v kateri nežno vre voda, stopimo maslo s sladkorjem in kakavom. Medtem večkrat premešamo, da nastane gladka mešanica. Vtepemo razžvrkljano jajce in stepamo 2 do 3 minute, da se mešanica zgosti. Odstavimo in vmešamo piškotne drobtine, kokosovo moko in po želji tudi mlete mandlje. Nato mešanico razporedimo v pekač, jo pritisnemo ob dno in za 10 minut postavimo v hladilnik.
Za srednjo plast pripravimo vaniljevo kremo. Skupaj stepemo maslo, smetano in prašek za vaniljevo kremo, da dobimo svetlo in penasto zmes, nato postopoma dodajamo sladkor v prahu in ga dobro vmešamo. Vaniljevo kremo namažemo na piškotno osnovo in še za 10 minut postavimo v hladilnik, da se krema učvrsti.
V mikrovalovni pečici stopimo čokolado in maslo, mešanico namažemo na ohlajeno sladico, jo spet postavimo v hladilnik in počakamo približno 2 uri, da se čokolada popolnoma strdi. Sladico vzamemo iz pekača, jo narežemo na kocke in postrežemo.
Nasvet
Narežemo lahko tudi majhne kockice in jih postrežemo kot drobne slaščice.