
Kaj boste skuhali danes?
Tropske čokoladne kocke brez peke
Za te kocke lahko uporabimo katere koli piškote, oreške in suho sadje, ki nam ostajajo v shrambi.
Tropske čokoladne kocke brez peke
Za te kocke lahko uporabimo katere koli piškote, oreške in suho sadje, ki nam ostajajo v shrambi.

Sestavine
- 100 g masla
- 100 g medu
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- ščep soli
- 100 g kokosovih piškotov
- 80 g koščkov suhih banan
- 100 g suhega tropskega sadja (npr. mango in ananas)
- 50 g brazilskih oreškov
- 50 g drobnih penastih bonbonov
- 50 g kokosove moke (kosmičev)
- 1 košček ingverja, vloženega v sirup, ali kandiran ingver

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 100 g masla
- 100 g medu
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- ščep soli
- 100 g kokosovih piškotov
- 80 g koščkov suhih banan
- 100 g suhega tropskega sadja (npr. mango in ananas)
- 50 g brazilskih oreškov
- 50 g drobnih penastih bonbonov
- 50 g kokosove moke (kosmičev)
- 1 košček ingverja, vloženega v sirup, ali kandiran ingver
Postopek
Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. V kozico damo maslo, med, na koščke narezano čokolado in ščep soli. Pristavimo na majhen ogenj in nežno stopimo, da nastane sijoča tekočina, medtem občasno pomešamo.
Piškote in suhe banane nadrobimo v veliko skledo; nekaj koščkov pustimo večjih, da dobimo neenakomerno teksturo. Dodamo narezano suho sadje, grobo nasekljane oreške, penaste bonbončke, kokos in drobno nasekljan ingver ter prelijemo s stopljeno čokolado. Dobro premešamo, da so vsi koščki lepo obliti, in mešanico preložimo v pekač. Z žlico jo potlačimo in poravnamo površino.
Za najmanj 2 uri postavimo v hladilnik, da se strdi, nato narežemo na 16 kock in zapakiramo za piknik. V pločevinasti škatli se obdržijo do 3 dni.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata iz pese, slanine in mlade čebule
Jagnječji kotleti s solato iz pečenih jajčevcev
Artičoke z burrato po sicilijansko
Čudovito aromatične artičoke in kremasta burrata