© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tropske čokoladne kocke brez peke

Za te kocke lahko uporabimo katere koli piškote, oreške in suho sadje, ki nam ostajajo v shrambi.

Tropske čokoladne kocke brez peke

Za te kocke lahko uporabimo katere koli piškote, oreške in suho sadje, ki nam ostajajo v shrambi.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladne kocke

Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 g medu
  • 200 g temne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • ščep soli
  • 100 g kokosovih piškotov
  • 80 g koščkov suhih banan
  • 100 g suhega tropskega sadja (npr. mango in ananas)
  • 50 g brazilskih oreškov
  • 50 g drobnih penastih bonbonov
  • 50 g kokosove moke (kosmičev)
  • 1 košček ingverja, vloženega v sirup, ali kandiran ingver
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 100 g masla
  • 100 g medu
  • 200 g temne čokolade
  • 100 g mlečne čokolade
  • ščep soli
  • 100 g kokosovih piškotov
  • 80 g koščkov suhih banan
  • 100 g suhega tropskega sadja (npr. mango in ananas)
  • 50 g brazilskih oreškov
  • 50 g drobnih penastih bonbonov
  • 50 g kokosove moke (kosmičev)
  • 1 košček ingverja, vloženega v sirup, ali kandiran ingver

Postopek

1

Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. V kozico damo maslo, med, na koščke narezano čokolado in ščep soli. Pristavimo na majhen ogenj in nežno stopimo, da nastane sijoča tekočina, medtem občasno pomešamo.

2

Piškote in suhe banane nadrobimo v veliko skledo; nekaj koščkov pustimo večjih, da dobimo neenakomerno teksturo. Dodamo narezano suho sadje, grobo nasekljane oreške, penaste bonbončke, kokos in drobno nasekljan ingver ter prelijemo s stopljeno čokolado. Dobro premešamo, da so vsi koščki lepo obliti, in mešanico preložimo v pekač. Z žlico jo potlačimo in poravnamo površino.

3

Za najmanj 2 uri postavimo v hladilnik, da se strdi, nato narežemo na 16 kock in zapakiramo za piknik. V pločevinasti škatli se obdržijo do 3 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.