Kaj boste skuhali danes?
Cimetovi polžki s kardamomom
Cimetovi polžki s kardamomom
Sestavine
testo
- 750 g moke
- 1 kocka kvasa
- 3 dl mleka
- 130 g sladkorja
- 120 g masla
- 1 žlička soli
- 1 žlica kardamoma v prahu
glazura
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- grobo mleti sladkor za posip
nadev
- 150 g masla (sobne temperature)
- 50 g sladkorja
- 1 žlica medu
- 2 žlici cimeta
Triki shranjevanja in priprave kostanja za popoln okus
Na hladnem ga lahko hranite od dveh tednov do dobrega meseca dni. Svetujemo vam, da ga vmes redno pregledujete.
Najboljša domača pica iz pekača, ki vedno uspe
Klasična domača pica iz pekača, kot jo imamo radi Slovenci – mehko, zračno testo, bogat nadev in hrustljavi robovi. Preprost recept, ki vedno uspe!
Ovseni kruh brez kvasa – preprost, zdrav in poln okusa
Če iščete zdrav in preprost recept za kruh brez glutena in kvasa, ga boste našli kar doma. Z ovsenimi kosmiči ustvarite hrustljav, okusen in zdrav hlebček.
Sestavine
testo
- 750 g moke
- 1 kocka kvasa
- 3 dl mleka
- 130 g sladkorja
- 120 g masla
- 1 žlička soli
- 1 žlica kardamoma v prahu
glazura
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- grobo mleti sladkor za posip
nadev
- 150 g masla (sobne temperature)
- 50 g sladkorja
- 1 žlica medu
- 2 žlici cimeta
Postopek
Najprej pripravimo testo. V manjši posodici razdrobimo kvas, dodamo malo mleka in malo sladkorja. Maslo stopimo in premešamo s preostalim mlekom. V skledo presejemo moko in dodamo vse preostale sestavine za testo. Zamesimo v gladko testo in ga pustimo počivati približno 30 minut.
Pripravimo nadev, tako da zmešamo maslo, sladkor, med in cimet. Testo razvaljamo približno 3 mm debelo in ga premažemo z nadevom.
Testo zvijemo in narežemo na približno 1 cm debele rezine, ki jih položimo v papirnate košarice za mafine. Polžke pustimo, da še malo vzhajajo, nato jih premažemo z mešanico jajca in mleka ter potresemo z grobo mletim sladkorjem.
Polžke približno 15 minut pečemo v pečici, ki smo jo ogreli na 200 °C.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Peresniki z lososom, papriko in gobami
Špinača z rozinami, pinjolami in drobtinami
Hitra in zdrava priloga se poda tudi k jedem z žara.
Raita s pečenim jajčevcem
Rogljički s kajmakom
Poznate projekt Siroljub.si? Poiščite številne nasvete o sirih na enem mestu!