
Cimetovi polžki s kardamomom
Cimetovi polžki s kardamomom

Sestavine
testo
- 750 g moke
- 1 kocka kvasa
- 3 dl mleka
- 130 g sladkorja
- 120 g masla
- 1 žlička soli
- 1 žlica kardamoma v prahu
glazura
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- grobo mleti sladkor za posip
nadev
- 150 g masla (sobne temperature)
- 50 g sladkorja
- 1 žlica medu
- 2 žlici cimeta

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
testo
- 750 g moke
- 1 kocka kvasa
- 3 dl mleka
- 130 g sladkorja
- 120 g masla
- 1 žlička soli
- 1 žlica kardamoma v prahu
glazura
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- grobo mleti sladkor za posip
nadev
- 150 g masla (sobne temperature)
- 50 g sladkorja
- 1 žlica medu
- 2 žlici cimeta
Postopek
Najprej pripravimo testo. V manjši posodici razdrobimo kvas, dodamo malo mleka in malo sladkorja. Maslo stopimo in premešamo s preostalim mlekom. V skledo presejemo moko in dodamo vse preostale sestavine za testo. Zamesimo v gladko testo in ga pustimo počivati približno 30 minut.
Pripravimo nadev, tako da zmešamo maslo, sladkor, med in cimet. Testo razvaljamo približno 3 mm debelo in ga premažemo z nadevom.
Testo zvijemo in narežemo na približno 1 cm debele rezine, ki jih položimo v papirnate košarice za mafine. Polžke pustimo, da še malo vzhajajo, nato jih premažemo z mešanico jajca in mleka ter potresemo z grobo mletim sladkorjem.
Polžke približno 15 minut pečemo v pečici, ki smo jo ogreli na 200 °C.