Kaj boste skuhali danes?
Cimetovi polžki s kardamomom
Cimetovi polžki s kardamomom
Sestavine
testo
- 750 g moke
- 1 kocka kvasa
- 3 dl mleka
- 130 g sladkorja
- 120 g masla
- 1 žlička soli
- 1 žlica kardamoma v prahu
glazura
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- grobo mleti sladkor za posip
nadev
- 150 g masla (sobne temperature)
- 50 g sladkorja
- 1 žlica medu
- 2 žlici cimeta
Prazniki pred vrati: ideje za okusna darila
Sicer je še dovolj časa, da se na obdarovanje ustrezno pripravite, a če se poznate in veste, da boste darila iskali v zadnjem hipu, morda kar shranite te ideje.
Recept za najboljše domače kuhano vino
Začenja se sezona kuhanega vina. Preberite naše nasvete in pripravite pravi aromatični napitek za zimska druženja.
Ajdovi štruklji s kostanjem – kralji jesenske kuhinje
Ajdovi štruklji so klasika slovenske kuhinje. Z dodatkom kostanja pa postanejo prava jesenska poslastica, ki združi tradicijo in toplino doma.
Sestavine
testo
- 750 g moke
- 1 kocka kvasa
- 3 dl mleka
- 130 g sladkorja
- 120 g masla
- 1 žlička soli
- 1 žlica kardamoma v prahu
glazura
- 1 jajce
- 1 žlica mleka
- grobo mleti sladkor za posip
nadev
- 150 g masla (sobne temperature)
- 50 g sladkorja
- 1 žlica medu
- 2 žlici cimeta
Postopek
Najprej pripravimo testo. V manjši posodici razdrobimo kvas, dodamo malo mleka in malo sladkorja. Maslo stopimo in premešamo s preostalim mlekom. V skledo presejemo moko in dodamo vse preostale sestavine za testo. Zamesimo v gladko testo in ga pustimo počivati približno 30 minut.
Pripravimo nadev, tako da zmešamo maslo, sladkor, med in cimet. Testo razvaljamo približno 3 mm debelo in ga premažemo z nadevom.
Testo zvijemo in narežemo na približno 1 cm debele rezine, ki jih položimo v papirnate košarice za mafine. Polžke pustimo, da še malo vzhajajo, nato jih premažemo z mešanico jajca in mleka ter potresemo z grobo mletim sladkorjem.
Polžke približno 15 minut pečemo v pečici, ki smo jo ogreli na 200 °C.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Špagetni kolač s tremi siri
Priljubljena ameriška klasika 'mac and cheese' je s tem receptom povzdignjena na povsem novo raven
Svinjske zarebrnice po lyonsko
Hrustljavi lignji s poletno kaponato
Ta morska glavna jed nas za malo denarja v trenutku odpelje na morje!
Jogurtova ledena torta z robidnicami in jabolkom
Čudovita poletna poslastica, ki očara z okusom in izgledom