© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Češnjevi friandi z rjavim maslom

Češnjevi friandi z rjavim maslom

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 20 friandov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0617-Brown_butter&cherry_friands2

Friandi so mandljevi kolački, ki jih spečejo v ovalnih modelčkih ali modelčkih v obliki čolničkov; priljubljeni so zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Sestavine

  • 215 g masla in še malo za pekač
  • 6 srednje velikih beljakov
  • 80 g moke
  • 150 g sladkorja v prahu in še malo za posip
  • 100 g mletih mandljev
  • ščep soli
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 150 g izkoščičenih in razpolovljenih češenj

Sestavine

  • 215 g masla in še malo za pekač
  • 6 srednje velikih beljakov
  • 80 g moke
  • 150 g sladkorja v prahu in še malo za posip
  • 100 g mletih mandljev
  • ščep soli
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 150 g izkoščičenih in razpolovljenih češenj

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Model za mafine (ali za friande, če ga imamo) namažemo z maslom. V kozici nežno stopimo maslo. 155 g ga odlijemo v skledo in ohladimo. Preostalo maslo segrevamo in medtem vrtimo kozico, da začne karamelizirati in oreškasto zadiši, nato ga odstavimo in pustimo, da se ohladi.

2

Beljake penasto stepemo (ne rabimo čvrstega snega). Moko, sladkor in mlete mandlje presejemo v skledo, dodamo sol in zmešamo. Dodamo obe stopljeni masli, vaniljo in beljake ter rahlo zmešamo z metlico, da dobimo gladko testo. Dodamo tri četrtine češenj, pomešamo in nalijemo v modelčke. Obložimo s preostalimi češnjami in pečemo 25 do 30 minut, da kolački narastejo in se zlato zapečejo, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist.

Priljubljeni recepti

Gobova rižota s kvinojo in timijanom

S kvinojo za prijetno oreškast okus

30 min
Enostavno

Zapečene testenine s šunko in sirom

Šunka in sir nista samo za na pico!

Enostavno

Preprosti okrogli božični piškoti za okrasitev

Praznično vzdušje ni le v umetelnih pojedinah, ampak v preprostih stvareh – na primer v piškotih, ki jih okrašujemo z družino ali prijatelji. Ti piškoti so popolna osnova za zabavno ustvarjanje, hkrati pa tako okusni, da jih zmanjka, še preden pospravimo kuhinjo.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.