Kaj boste skuhali danes?
Friandi so mandljevi kolački, ki jih spečejo v ovalnih modelčkih ali modelčkih v obliki čolničkov; priljubljeni so zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Sestavine
- 215 g masla in še malo za pekač
- 6 srednje velikih beljakov
- 80 g moke
- 150 g sladkorja v prahu in še malo za posip
- 100 g mletih mandljev
- ščep soli
- 1 žlička vaniljeve arome
- 150 g izkoščičenih in razpolovljenih češenj
Recepti, zaradi katerih boste spremenili mnenje o rdeči pesi
Rdeče pese se drži slab sloves, saj smo predolgo jedli samo vloženo v kis. Pogosto spregledana sestavina skriva izjemen potencial za pripravo slanih in sladkih jedi.
Res enostavne proteinske palačinke za po treningu
Dodajanje beljakovin je zadnje čase v trendu. Preverite, komu koristijo in kako jih dodati.
Siti in zelo zadovoljni za manj kot 5 evrov
Krompirjeva tortilja je dokaz, da lahko iz skromnih sestavin nastane jed, ki prepriča z bogatim okusom in vsestranskostjo.
Sestavine
- 215 g masla in še malo za pekač
- 6 srednje velikih beljakov
- 80 g moke
- 150 g sladkorja v prahu in še malo za posip
- 100 g mletih mandljev
- ščep soli
- 1 žlička vaniljeve arome
- 150 g izkoščičenih in razpolovljenih češenj
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Model za mafine (ali za friande, če ga imamo) namažemo z maslom. V kozici nežno stopimo maslo. 155 g ga odlijemo v skledo in ohladimo. Preostalo maslo segrevamo in medtem vrtimo kozico, da začne karamelizirati in oreškasto zadiši, nato ga odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Beljake penasto stepemo (ne rabimo čvrstega snega). Moko, sladkor in mlete mandlje presejemo v skledo, dodamo sol in zmešamo. Dodamo obe stopljeni masli, vaniljo in beljake ter rahlo zmešamo z metlico, da dobimo gladko testo. Dodamo tri četrtine češenj, pomešamo in nalijemo v modelčke. Obložimo s preostalimi češnjami in pečemo 25 do 30 minut, da kolački narastejo in se zlato zapečejo, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mini eklerji
Jagodno-pistacijev kolač z oljčnim oljem
Presenetljiva kombinacija z oljčnim oljem vas bo navdušila!