Kaj boste skuhali danes?
Friandi so mandljevi kolački, ki jih spečejo v ovalnih modelčkih ali modelčkih v obliki čolničkov; priljubljeni so zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.
Sestavine
- 215 g masla in še malo za pekač
- 6 srednje velikih beljakov
- 80 g moke
- 150 g sladkorja v prahu in še malo za posip
- 100 g mletih mandljev
- ščep soli
- 1 žlička vaniljeve arome
- 150 g izkoščičenih in razpolovljenih češenj
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 215 g masla in še malo za pekač
- 6 srednje velikih beljakov
- 80 g moke
- 150 g sladkorja v prahu in še malo za posip
- 100 g mletih mandljev
- ščep soli
- 1 žlička vaniljeve arome
- 150 g izkoščičenih in razpolovljenih češenj
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Model za mafine (ali za friande, če ga imamo) namažemo z maslom. V kozici nežno stopimo maslo. 155 g ga odlijemo v skledo in ohladimo. Preostalo maslo segrevamo in medtem vrtimo kozico, da začne karamelizirati in oreškasto zadiši, nato ga odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Beljake penasto stepemo (ne rabimo čvrstega snega). Moko, sladkor in mlete mandlje presejemo v skledo, dodamo sol in zmešamo. Dodamo obe stopljeni masli, vaniljo in beljake ter rahlo zmešamo z metlico, da dobimo gladko testo. Dodamo tri četrtine češenj, pomešamo in nalijemo v modelčke. Obložimo s preostalimi češnjami in pečemo 25 do 30 minut, da kolački narastejo in se zlato zapečejo, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist.