© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Češnjevi friandi z rjavim maslom

Češnjevi friandi z rjavim maslom

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 20 friandov
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GFO0617-Brown_butter&cherry_friands2

Friandi so mandljevi kolački, ki jih spečejo v ovalnih modelčkih ali modelčkih v obliki čolničkov; priljubljeni so zlasti v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Sestavine

  • 215 g masla in še malo za pekač
  • 6 srednje velikih beljakov
  • 80 g moke
  • 150 g sladkorja v prahu in še malo za posip
  • 100 g mletih mandljev
  • ščep soli
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 150 g izkoščičenih in razpolovljenih češenj
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 215 g masla in še malo za pekač
  • 6 srednje velikih beljakov
  • 80 g moke
  • 150 g sladkorja v prahu in še malo za posip
  • 100 g mletih mandljev
  • ščep soli
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 150 g izkoščičenih in razpolovljenih češenj

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Model za mafine (ali za friande, če ga imamo) namažemo z maslom. V kozici nežno stopimo maslo. 155 g ga odlijemo v skledo in ohladimo. Preostalo maslo segrevamo in medtem vrtimo kozico, da začne karamelizirati in oreškasto zadiši, nato ga odstavimo in pustimo, da se ohladi.

2

Beljake penasto stepemo (ne rabimo čvrstega snega). Moko, sladkor in mlete mandlje presejemo v skledo, dodamo sol in zmešamo. Dodamo obe stopljeni masli, vaniljo in beljake ter rahlo zmešamo z metlico, da dobimo gladko testo. Dodamo tri četrtine češenj, pomešamo in nalijemo v modelčke. Obložimo s preostalimi češnjami in pečemo 25 do 30 minut, da kolački narastejo in se zlato zapečejo, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.