Kaj boste skuhali danes?
Cheesecake s češnjevimi vrtinci
Ko je češenj v izobilju, jih vključimo še v cheesecake
Cheesecake s češnjevimi vrtinci
Ko je češenj v izobilju, jih vključimo še v cheesecake
Sestavine
piškotna podlaga
- 150 g krhkih piškotov
- 50 g masla
- 1 žlica medu
nadev
- 350 g češenj (od tega 200 g izkoščičenih)
- 225 g sladkorja
- 500 g kremnega sira
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- lupina 1 pomaranče
- 2 dl kisle smetane
- maslo za pekač
- sladkor v prahu za posip
Najboljši pad thai bo odslej kar vaš domač
Popolna kombinacija slanega, sladkega, kislega in pikantnega je razlog, da je pad thai postal priljubljen po vsem svetu. Pripravite ga še vi.
Kostanj, kot ga še ne poznate
Ker smo se navadnega pečenega kostanja že najdeli, smo ga tokrat nadgradili - z žajbljem, medom in maslom. Je kdo rekel, da je kostanj dolgočasen?
Italijanska klasika v novi preobleki: popoln čokoladni tiramisu
Kremast, čokoladen in brez jajc – ta tiramisu je preprosto popoln! Italijanska klasika v novi različici, ki jo boste želeli pripraviti znova in znova.
Sestavine
piškotna podlaga
- 150 g krhkih piškotov
- 50 g masla
- 1 žlica medu
nadev
- 350 g češenj (od tega 200 g izkoščičenih)
- 225 g sladkorja
- 500 g kremnega sira
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- lupina 1 pomaranče
- 2 dl kisle smetane
- maslo za pekač
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Model za torte s premerom 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine. Maslo in med stopimo in ju zmešamo s piškoti, da so enakomerno navlaženi. Mešanico stresemo v pripravljen model in jo poravnamo z zadnjim delom žlice. Pečemo 10 minut, nato ohladimo. Temperaturo v pečici znižamo na 150 °C.
Multipraktik očistimo in vanj damo izkoščičene češnje in 85 g sladkorja. Miksamo, da dobimo gladko maso. Maso zlijemo v majhno kozico in zavremo. Kuhamo 5 do 6 minut in mešamo, da nastane gost sirup. Ohladimo.
Multipraktik spet očistimo in vanj damo kremni sir, koruzni škrob, jajca, preostali sladkor, vaniljino aromo, pomarančno lupino in polovico kisle smetane. Miksamo, da dobimo gladko maso. Polovico mešanice damo v model s piškoti, jo poravnamo z žlico in po njej enakomerno premažemo polovico češnjevega pireja. Pire nato prekrijemo z drugo polovico kremnega nadeva. Mešanico nežno premešamo s tanko paličico, da naredimo češnjeve vrtince. Cheesecake pečemo 45 minut, nato pečico ugasnemo in cheesecake pustimo v pečici še 30 minut.
Preostalo kislo smetano premažemo po nadevu, nato z žlico naložimo preostali češnjev pire na sredino. S paličico vlečemo pire skozi kislo smetano proti robu in naredimo zvezdni vzorec. Paličico vsakič obrišemo. S preostalimi češnjami okrasimo rob in posipamo s sladkorjem v prahu. Cheesecake hranimo v hladilniku, dokler je ne postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jagnječja tagina z marelicami
Torta z mandarinami
Popolna torta za jesenski rojstni dan ali praznično kosilo! Za piko na i je v njej šilce likerja.