
Kaj boste skuhali danes?
Cheesecake s češnjevimi vrtinci
Ko je češenj v izobilju, jih vključimo še v cheesecake
Cheesecake s češnjevimi vrtinci
Ko je češenj v izobilju, jih vključimo še v cheesecake

Sestavine
piškotna podlaga
- 150 g krhkih piškotov
- 50 g masla
- 1 žlica medu
nadev
- 350 g češenj (od tega 200 g izkoščičenih)
- 225 g sladkorja
- 500 g kremnega sira
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- lupina 1 pomaranče
- 2 dl kisle smetane
- maslo za pekač
- sladkor v prahu za posip

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
piškotna podlaga
- 150 g krhkih piškotov
- 50 g masla
- 1 žlica medu
nadev
- 350 g češenj (od tega 200 g izkoščičenih)
- 225 g sladkorja
- 500 g kremnega sira
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 jajci
- 1 žlička vaniljeve arome
- lupina 1 pomaranče
- 2 dl kisle smetane
- maslo za pekač
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Model za torte s premerom 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine. Maslo in med stopimo in ju zmešamo s piškoti, da so enakomerno navlaženi. Mešanico stresemo v pripravljen model in jo poravnamo z zadnjim delom žlice. Pečemo 10 minut, nato ohladimo. Temperaturo v pečici znižamo na 150 °C.
Multipraktik očistimo in vanj damo izkoščičene češnje in 85 g sladkorja. Miksamo, da dobimo gladko maso. Maso zlijemo v majhno kozico in zavremo. Kuhamo 5 do 6 minut in mešamo, da nastane gost sirup. Ohladimo.
Multipraktik spet očistimo in vanj damo kremni sir, koruzni škrob, jajca, preostali sladkor, vaniljino aromo, pomarančno lupino in polovico kisle smetane. Miksamo, da dobimo gladko maso. Polovico mešanice damo v model s piškoti, jo poravnamo z žlico in po njej enakomerno premažemo polovico češnjevega pireja. Pire nato prekrijemo z drugo polovico kremnega nadeva. Mešanico nežno premešamo s tanko paličico, da naredimo češnjeve vrtince. Cheesecake pečemo 45 minut, nato pečico ugasnemo in cheesecake pustimo v pečici še 30 minut.
Preostalo kislo smetano premažemo po nadevu, nato z žlico naložimo preostali češnjev pire na sredino. S paličico vlečemo pire skozi kislo smetano proti robu in naredimo zvezdni vzorec. Paličico vsakič obrišemo. S preostalimi češnjami okrasimo rob in posipamo s sladkorjem v prahu. Cheesecake hranimo v hladilniku, dokler je ne postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ražnjiči z morskimi sadeži, ananasom in kokosom
Rakci in riba na nabodalih s tropskim pridihom
Morska žaba v zeliščni skorjici
Ta morska žaba je slastna riba, ki je preprosta za pripraviti.
Sladka lazanja iz palačink
Čeprav so mesne lazanje najslajše, vas ta iz palačink prav zagotovo ne bo razočarala!