© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cheesecake s češnjevimi vrtinci

Ko je češenj v izobilju, jih vključimo še v cheesecake

Cheesecake s češnjevimi vrtinci

Ko je češenj v izobilju, jih vključimo še v cheesecake

Čas priprave 1 h 25 min
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 8 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sirova torta s cesnjevimi vrtinci

Sestavine

piškotna podlaga

  • 150 g krhkih piškotov
  • 50 g masla
  • 1 žlica medu

nadev

  • 350 g češenj (od tega 200 g izkoščičenih)
  • 225 g sladkorja
  • 500 g kremnega sira
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 jajci
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • lupina 1 pomaranče
  • 2 dl kisle smetane
  • maslo za pekač
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

piškotna podlaga

  • 150 g krhkih piškotov
  • 50 g masla
  • 1 žlica medu

nadev

  • 350 g češenj (od tega 200 g izkoščičenih)
  • 225 g sladkorja
  • 500 g kremnega sira
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 2 jajci
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • lupina 1 pomaranče
  • 2 dl kisle smetane
  • maslo za pekač
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 160 °C. Model za torte s premerom 20 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine. Maslo in med stopimo in ju zmešamo s piškoti, da so enakomerno navlaženi. Mešanico stresemo v pripravljen model in jo poravnamo z zadnjim delom žlice. Pečemo 10 minut, nato ohladimo. Temperaturo v pečici znižamo na 150 °C.

2

Multipraktik očistimo in vanj damo izkoščičene češnje in 85 g sladkorja. Miksamo, da dobimo gladko maso. Maso zlijemo v majhno kozico in zavremo. Kuhamo 5 do 6 minut in mešamo, da nastane gost sirup. Ohladimo.

3

Multipraktik spet očistimo in vanj damo kremni sir, koruzni škrob, jajca, preostali sladkor, vaniljino aromo, pomarančno lupino in polovico kisle smetane. Miksamo, da dobimo gladko maso. Polovico mešanice damo v model s piškoti, jo poravnamo z žlico in po njej enakomerno premažemo polovico češnjevega pireja. Pire nato prekrijemo z drugo polovico kremnega nadeva. Mešanico nežno premešamo s tanko paličico, da naredimo češnjeve vrtince. Cheesecake pečemo 45 minut, nato pečico ugasnemo in cheesecake pustimo v pečici še 30 minut.

4

Preostalo kislo smetano premažemo po nadevu, nato z žlico naložimo preostali češnjev pire na sredino. S paličico vlečemo pire skozi kislo smetano proti robu in naredimo zvezdni vzorec. Paličico vsakič obrišemo. S preostalimi češnjami okrasimo rob in posipamo s sladkorjem v prahu. Cheesecake hranimo v hladilniku, dokler je ne postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.