© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo

Prava spomladanska piščančja pojedina

Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo

Prava spomladanska piščančja pojedina

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo

Sestavine

  • 1 žlica medu
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • 2 stroka česna
  • lupinica in sok 1 limone
  • 4 piščančja stegna s kožo
  • sol in poper
  • 300 g mladega krompirja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g špinače
  • 100 g graha
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica medu
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • 2 stroka česna
  • lupinica in sok 1 limone
  • 4 piščančja stegna s kožo
  • sol in poper
  • 300 g mladega krompirja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g špinače
  • 100 g graha

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V skledici zmešamo med, gorčico, strt česen ter limonovo lupinico in sok. Z marinado prelijemo piščančja stegna, solimo in popramo. Krompir samo dobro operemo, a ga ne olupimo; manjše krompirje pustimo cele, večje razpolovimo.

2

Piščančja stegna položimo v velik pekač s kožo navzgor in med kose mesa razporedimo krompir, ki ga pokapamo z oljčnim oljem in solimo. Postavimo v pečico za 35 minut, da piščančja koža karamelizira in je mestoma ožgana.

3

V pekač dodamo špinačo in grah ter vrnemo v pečico za nekaj minut, da špinača upade, grah pa se skuha in je obdan z medeno-gorčično omako.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.