
Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo
Prava spomladanska piščančja pojedina
Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo
Prava spomladanska piščančja pojedina

Sestavine
- 1 žlica medu
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 2 stroka česna
- lupinica in sok 1 limone
- 4 piščančja stegna s kožo
- sol in poper
- 300 g mladega krompirja
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g špinače
- 100 g graha

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 žlica medu
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 2 stroka česna
- lupinica in sok 1 limone
- 4 piščančja stegna s kožo
- sol in poper
- 300 g mladega krompirja
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g špinače
- 100 g graha
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V skledici zmešamo med, gorčico, strt česen ter limonovo lupinico in sok. Z marinado prelijemo piščančja stegna, solimo in popramo. Krompir samo dobro operemo, a ga ne olupimo; manjše krompirje pustimo cele, večje razpolovimo.
Piščančja stegna položimo v velik pekač s kožo navzgor in med kose mesa razporedimo krompir, ki ga pokapamo z oljčnim oljem in solimo. Postavimo v pečico za 35 minut, da piščančja koža karamelizira in je mestoma ožgana.
V pekač dodamo špinačo in grah ter vrnemo v pečico za nekaj minut, da špinača upade, grah pa se skuha in je obdan z medeno-gorčično omako.