
Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo
Prava spomladanska piščančja pojedina
Piščančja stegna z medom, gorčico in spomladansko zelenjavo
Prava spomladanska piščančja pojedina

Sestavine
- 1 žlica medu
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 2 stroka česna
- lupinica in sok 1 limone
- 4 piščančja stegna s kožo
- sol in poper
- 300 g mladega krompirja
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g špinače
- 100 g graha

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlica medu
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 2 stroka česna
- lupinica in sok 1 limone
- 4 piščančja stegna s kožo
- sol in poper
- 300 g mladega krompirja
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g špinače
- 100 g graha
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V skledici zmešamo med, gorčico, strt česen ter limonovo lupinico in sok. Z marinado prelijemo piščančja stegna, solimo in popramo. Krompir samo dobro operemo, a ga ne olupimo; manjše krompirje pustimo cele, večje razpolovimo.
Piščančja stegna položimo v velik pekač s kožo navzgor in med kose mesa razporedimo krompir, ki ga pokapamo z oljčnim oljem in solimo. Postavimo v pečico za 35 minut, da piščančja koža karamelizira in je mestoma ožgana.
V pekač dodamo špinačo in grah ter vrnemo v pečico za nekaj minut, da špinača upade, grah pa se skuha in je obdan z medeno-gorčično omako.