
Kaj boste skuhali danes?
Bučna juha s črno kumino
Bučna juha s črno kumino

Sestavine
- 800 g buče
- 1 krompir
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 žlički semen črne kumine (črnike)
- ščepec čilija v prahu
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- majhen šopek peteršilja

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 800 g buče
- 1 krompir
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 žlički semen črne kumine (črnike)
- ščepec čilija v prahu
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
- majhen šopek peteršilja
Postopek
Bučo olupimo, ji odstranimo semenje in jo narežemo na kose. Krompir olupimo in narežemo na kocke. V veliki kozici segrejemo olje, dodamo drobno sesekljano čebulo in pražimo, da porumeni. Dodamo semena črne kumine in čili ter pražimo 1 minuto. Dodamo bučo, krompir in prilijemo jušno osnovo. Zavremo. Dobro premešamo, pokrijemo in pustimo, da narahlo vre 20 minut oziroma tako dolgo, da se zelenjava zmehča.
Juho spiriramo s paličnim mešalnikom in med piriranjem dodamo peteršiljeve liste. Juho lahko v več porcijah zmeljemo v mešalniku. Preden jo postrežemo, jo znova pogrejemo. Lahko jo za 1 mesec zamrznemo.
Nasvet
Bučna juha kot slavnostna predjed
Vzamemo nekaj majhnih školjk pokrovač ali 4 velike, ki jih vodoravno prerežemo na pol. Potresemo jih z malce čilija v prahu in na kratko popečemo po vsaki strani, da rahlo porjavijo. Juho nalijemo v 4 skodele ter jo okrasimo s pokrovačami in lističi peteršilja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni
Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki