Kaj boste skuhali danes?
Zeljna juha
Zdravilna in okusna juha.
Zeljna juha
Zdravilna in okusna juha.
Sestavine
- 0,5 kg zelja
- 1 velik krompir
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 žlica moke
- 50 g slanine
- olje
- 2 žlici kisle smetane
- sol
- poper
- 1 l vode (še bolje je zelenjavna jušna osnova)
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 0,5 kg zelja
- 1 velik krompir
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 žlica moke
- 50 g slanine
- olje
- 2 žlici kisle smetane
- sol
- poper
- 1 l vode (še bolje je zelenjavna jušna osnova)
Postopek
Čebulo sesekljamo, česen stremo. Popražimo ju na olju, dodamo moko in še čisto malo popražimo. Dodamo na kocke narezano zelje, krompir in slanino ter zalijemo z vodo ali zelenjavno jušno osnovo. Solimo, popramo in kuhamo dobre pol ure. Na koncu juho malo pretlačimo in dodamo kislo smetano.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo
Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!
Piščančja nabodala s cacikijem
Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.