
Juha iz rdeče leče s čičerko in čilijem
Lečna juha, ki pogreje srce
Juha iz rdeče leče s čičerko in čilijem
Lečna juha, ki pogreje srce

Sestavine
- 2 žlički kuminovih semen (semena orientalske kumine)
- ščep zdrobljenega čilija
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 150 g oluščene rdeče leče
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
- 400 g pasiranega paradižnika (passate)
- 200 g čičerke iz pločevinke
- šopek peteršilja
- sol
- poper
- grški jogurt, ko postrežemo
- nekaj peteršiljevih listkov za okras
- kruh s hrustljavo skorjo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 žlički kuminovih semen (semena orientalske kumine)
- ščep zdrobljenega čilija
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeča čebula
- 150 g oluščene rdeče leče
- 8,5 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
- 400 g pasiranega paradižnika (passate)
- 200 g čičerke iz pločevinke
- šopek peteršilja
- sol
- poper
- grški jogurt, ko postrežemo
- nekaj peteršiljevih listkov za okras
- kruh s hrustljavo skorjo
Postopek
Veliko kozico segrejemo, vanjo damo kuminova semena in zdrobljen čili ter suho pražimo 1 minuto ali tako dolgo, da začnejo semena pokati in zadišijo. Dodamo olje, nasekljano čebulo in pražimo 5 minut. Vmešamo lečo, jušno osnovo ali vodo in paradižnik ter zavremo. Kuhamo 15 minut, da se leča zmehča.
Čičerko odcedimo in oplaknemo. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku, da dobimo grob pire, nato jo prelijemo nazaj v kozico in dodamo čičerko. Segrejemo, solimo in popramo po okusu ter vmešamo grobo nasekljan peteršilj, nalijemo v skodelice, okrasimo z žlico jogurta in peteršiljevimi listki. Postrežemo s kosom kruha s hrustljavo skorjo.