© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz rdeče leče s čičerko in čilijem

Lečna juha, ki pogreje srce

Juha iz rdeče leče s čičerko in čilijem

Lečna juha, ki pogreje srce

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha iz rdece lece s cicerko in cilijem

Sestavine

  • 2 žlički kuminovih semen (semena orientalske kumine)
  • ščep zdrobljenega čilija
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 150 g oluščene rdeče leče
  • 8,5 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
  • 400 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 200 g čičerke iz pločevinke
  • šopek peteršilja
  • sol
  • poper
  • grški jogurt, ko postrežemo
  • nekaj peteršiljevih listkov za okras
  • kruh s hrustljavo skorjo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlički kuminovih semen (semena orientalske kumine)
  • ščep zdrobljenega čilija
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 150 g oluščene rdeče leče
  • 8,5 dl zelenjavne jušne osnove ali vode
  • 400 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 200 g čičerke iz pločevinke
  • šopek peteršilja
  • sol
  • poper
  • grški jogurt, ko postrežemo
  • nekaj peteršiljevih listkov za okras
  • kruh s hrustljavo skorjo

Postopek

1

Veliko kozico segrejemo, vanjo damo kuminova semena in zdrobljen čili ter suho pražimo 1 minuto ali tako dolgo, da začnejo semena pokati in zadišijo. Dodamo olje, nasekljano čebulo in pražimo 5 minut. Vmešamo lečo, jušno osnovo ali vodo in paradižnik ter zavremo. Kuhamo 15 minut, da se leča zmehča.

2

Čičerko odcedimo in oplaknemo. Juho zmešamo s paličnim mešalnikom ali v multipraktiku, da dobimo grob pire, nato jo prelijemo nazaj v kozico in dodamo čičerko. Segrejemo, solimo in popramo po okusu ter vmešamo grobo nasekljan peteršilj, nalijemo v skodelice, okrasimo z žlico jogurta in peteršiljevimi listki. Postrežemo s kosom kruha s hrustljavo skorjo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.