Kaj boste skuhali danes?
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni
Sestavine
- 2 koromača
- 1 manjša rdeča čebula
- sok 1 limone
- 2 vloženi limoni (po želji)
- dobra pest mete
- 4 žlice oljčnega olja
- sol in poper
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 2 koromača
- 1 manjša rdeča čebula
- sok 1 limone
- 2 vloženi limoni (po želji)
- dobra pest mete
- 4 žlice oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
Koromača narežemo na četrtine in jima izrežemo stržen. Nato koromač narežemo na lističe z nožem ali mandolino. Čebulo prav tako narežemo na lističe in jo zmešamo z limonovim sokom, da ublažimo njen okus. Če imamo vložene limone, jih narežemo na četrtine in jim odstranimo meso, ki ga zavržemo. Lupino drobno nasekljamo in jo dodamo koromaču.
Koromaču in limoni primešamo metine lističe, dodamo čebulo in oljčno olje, solimo in popramo ter dobro zmešamo.
Vložene limone
Lahko jih kupimo v specializiranih trgovinah z eksotičnimi začimbami, tudi na spletu.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ščukini fileji z medeno sojino omako
Ščuko, sladkovodno ribo, se da zelo okusno po kombinirati z medom in sojino omako.