
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni
Koromačeva solata z limono in meto
Lahkotna koromačeva solata je odlična izbira za sončne dni

Sestavine
- 2 koromača
- 1 manjša rdeča čebula
- sok 1 limone
- 2 vloženi limoni (po želji)
- dobra pest mete
- 4 žlice oljčnega olja
- sol in poper

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 2 koromača
- 1 manjša rdeča čebula
- sok 1 limone
- 2 vloženi limoni (po želji)
- dobra pest mete
- 4 žlice oljčnega olja
- sol in poper
Postopek
Koromača narežemo na četrtine in jima izrežemo stržen. Nato koromač narežemo na lističe z nožem ali mandolino. Čebulo prav tako narežemo na lističe in jo zmešamo z limonovim sokom, da ublažimo njen okus. Če imamo vložene limone, jih narežemo na četrtine in jim odstranimo meso, ki ga zavržemo. Lupino drobno nasekljamo in jo dodamo koromaču.
Koromaču in limoni primešamo metine lističe, dodamo čebulo in oljčno olje, solimo in popramo ter dobro zmešamo.
Vložene limone
Lahko jih kupimo v specializiranih trgovinah z eksotičnimi začimbami, tudi na spletu.