© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bučkin kolač s pomarančno aromo in cheesecake kremo

Bučkin kolač s pomarančno aromo in cheesecake kremo

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Courgette & Orange Cake 108938
Bučke so lahko sila slastne tudi v kolaču

Sestavine

  • 350 g bučk
  • 200 g sladkorja muskovado
  • 1,25 dl sončničnega olja
  • 3 velika jajca
  • naribana lupinica 1 pomaranče
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 100 g zlatih rozin
  • 300 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška

krema

  • 200 g polnomastnega kremnega sira
  • 100 g presejanega sladkorja v prahu
  • malo naribane pomarančne lupinice
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 350 g bučk
  • 200 g sladkorja muskovado
  • 1,25 dl sončničnega olja
  • 3 velika jajca
  • naribana lupinica 1 pomaranče
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 100 g zlatih rozin
  • 300 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška

krema

  • 200 g polnomastnega kremnega sira
  • 100 g presejanega sladkorja v prahu
  • malo naribane pomarančne lupinice

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Podolgovat model za kilogramsko štruco rahlo naoljimo in obložimo s trakom papirja za peko. Bučke (ne lupimo jih!) drobno naribamo in iz njih z rokami iztisnemo čim več tekočine (če bodo premokre, bo kolač razmočen).

2

Bučke zmešamo s sladkorjem, sončničnim oljem, rahlo razžvrkljanimi jajci, pomarančno lupinico, vaniljo in rozinami, nato narahlo primešamo moko in pecilni prašek, da se sestavine lepo povežejo, a ne mešamo preveč.

3

Maso nadevamo v model in pečemo 50 minut, da je zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, čist, ko ga izvlečemo. Pečen kolač vzamemo iz modla in ohladimo na kuhinjski mrežici.

4

Medtem ko se kolač ohlaja, pripravimo kremo, tako da kremni sir zmešamo s presejanim sladkorjem v prahu – ne mešamo preveč, sicer bo krema premehka – in jo postavimo v hladilnik, da bo hladna. Z njo premažemo ohlajen kolač, posujemo še z malo pomarančne lupinice in do postrežbe shranimo v hladilnik (kjer se ohrani do 1 teden).

 

Priljubljeni recepti

Kvinojina solata z brokolijem in jajcem

Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije

20 min
Enostavno

Makroni s čokolado in malinami

Fina mojstrovina, ki si jo je izmislil kuhar Katarine Medičejske

50 min
Srednje zahtevno

Drobljenec z jagodami in rabarbaro

Imate poln vrt jagod in rabarbare? Pripravite prikupno rožnato sladico s hrustljavim posipom in jo ponudite toplo z vaniljevim sladoledom.

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.