© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bučkin kolač s pomarančno aromo in cheesecake kremo

Bučkin kolač s pomarančno aromo in cheesecake kremo

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Courgette & Orange Cake 108938
Bučke so lahko sila slastne tudi v kolaču

Sestavine

  • 350 g bučk
  • 200 g sladkorja muskovado
  • 1,25 dl sončničnega olja
  • 3 velika jajca
  • naribana lupinica 1 pomaranče
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 100 g zlatih rozin
  • 300 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška

krema

  • 200 g polnomastnega kremnega sira
  • 100 g presejanega sladkorja v prahu
  • malo naribane pomarančne lupinice
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 350 g bučk
  • 200 g sladkorja muskovado
  • 1,25 dl sončničnega olja
  • 3 velika jajca
  • naribana lupinica 1 pomaranče
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 100 g zlatih rozin
  • 300 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška

krema

  • 200 g polnomastnega kremnega sira
  • 100 g presejanega sladkorja v prahu
  • malo naribane pomarančne lupinice

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Podolgovat model za kilogramsko štruco rahlo naoljimo in obložimo s trakom papirja za peko. Bučke (ne lupimo jih!) drobno naribamo in iz njih z rokami iztisnemo čim več tekočine (če bodo premokre, bo kolač razmočen).

2

Bučke zmešamo s sladkorjem, sončničnim oljem, rahlo razžvrkljanimi jajci, pomarančno lupinico, vaniljo in rozinami, nato narahlo primešamo moko in pecilni prašek, da se sestavine lepo povežejo, a ne mešamo preveč.

3

Maso nadevamo v model in pečemo 50 minut, da je zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, čist, ko ga izvlečemo. Pečen kolač vzamemo iz modla in ohladimo na kuhinjski mrežici.

4

Medtem ko se kolač ohlaja, pripravimo kremo, tako da kremni sir zmešamo s presejanim sladkorjem v prahu – ne mešamo preveč, sicer bo krema premehka – in jo postavimo v hladilnik, da bo hladna. Z njo premažemo ohlajen kolač, posujemo še z malo pomarančne lupinice in do postrežbe shranimo v hladilnik (kjer se ohrani do 1 teden).

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.