
Pomarančni cheesecake brez peke
Skoraj smešno enostavna priprava, rezultat pa vrhunski
Pomarančni cheesecake brez peke
Skoraj smešno enostavna priprava, rezultat pa vrhunski

Sestavine
- 15 maslenih piškotov
- 6 žlic stopljenega masla
- 400 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 200 g maskarponeja
- 100 g sladkorja
- 3 žlice mleka
- 1,8 dl sladke smetane
- pomarančni fileji za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 15 maslenih piškotov
- 6 žlic stopljenega masla
- 400 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 200 g maskarponeja
- 100 g sladkorja
- 3 žlice mleka
- 1,8 dl sladke smetane
- pomarančni fileji za okras
Postopek
Piškote grobo zdrobimo tako, da jih damo v plastično vrečko in potolčemo z valjarjem ali pa jih zdrobimo z rokami.
Piškote damo v skledo in jih zmešamo z maslom. Z mešanico obložimo dno okroglega modela premera 24 cm, testo utrdimo s hrbtno stranjo žlice in postavimo za pol ure v hladilnik, da se dno utrdi.
V dovolj veliko skledo damo kremni sir, pomarančno lupinico, maskarpone, sladkor in mleko. Vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico.
Sladko smetano vlijemo v čisto skledo in stepemo le toliko, da dobimo teksturo goste kreme. Vmešamo v mešanico s sirom in dobro premešamo, da nastane homogena zmes.
Iz hladilnika vzamemo model s piškotnim dnom in ga obložimo s sirovo pomarančno kremo. Na kremo naložimo še pomarančne fileje in postavimo za vsaj 4 ure ali kar čez noč nazaj v hladilnik.
Nasvet
Kako pripravimo pomarančne fileje
Pomarančne fileje naredimo tako, da z ostrim nožem olupimo pomarančo in odstranimo še vse bele dele lupine. Z nožem nato zarežemo še med membrane vsakega krhlja in tako izrežemo krhlje brez membran.