© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pomarančni cheesecake brez peke

Skoraj smešno enostavna priprava, rezultat pa vrhunski

Pomarančni cheesecake brez peke

Skoraj smešno enostavna priprava, rezultat pa vrhunski

Čas priprave 25 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 8–10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cheesecake brez peke

Sestavine

  • 15 maslenih piškotov
  • 6 žlic stopljenega masla
  • 400 g kremnega sira
  • naribana lupinica 3 pomaranč
  • 200 g maskarponeja
  • 100 g sladkorja
  • 3 žlice mleka
  • 1,8 dl sladke smetane
  • pomarančni fileji za okras
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 15 maslenih piškotov
  • 6 žlic stopljenega masla
  • 400 g kremnega sira
  • naribana lupinica 3 pomaranč
  • 200 g maskarponeja
  • 100 g sladkorja
  • 3 žlice mleka
  • 1,8 dl sladke smetane
  • pomarančni fileji za okras

Postopek

1

Piškote grobo zdrobimo tako, da jih damo v plastično vrečko in potolčemo z valjarjem ali pa jih zdrobimo z rokami.

2

Piškote damo v skledo in jih zmešamo z maslom. Z mešanico obložimo dno okroglega modela premera 24 cm, testo utrdimo s hrbtno stranjo žlice in postavimo za pol ure v hladilnik, da se dno utrdi.

3

V dovolj veliko skledo damo kremni sir, pomarančno lupinico, maskarpone, sladkor in mleko. Vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico.

4

Sladko smetano vlijemo v čisto skledo in stepemo le toliko, da dobimo teksturo goste kreme. Vmešamo v mešanico s sirom in dobro premešamo, da nastane homogena zmes.

5

Iz hladilnika vzamemo model s piškotnim dnom in ga obložimo s sirovo pomarančno kremo. Na kremo naložimo še pomarančne fileje in postavimo za vsaj 4 ure ali kar čez noč nazaj v hladilnik.

Nasvet

Kako pripravimo pomarančne fileje

Pomarančne fileje naredimo tako, da z ostrim nožem olupimo pomarančo in odstranimo še vse bele dele lupine. Z nožem nato zarežemo še med membrane vsakega krhlja in tako izrežemo krhlje brez membran.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.