
Kaj boste skuhali danes?
Pomarančni cheesecake brez peke
Skoraj smešno enostavna priprava, rezultat pa vrhunski
Pomarančni cheesecake brez peke
Skoraj smešno enostavna priprava, rezultat pa vrhunski

Sestavine
- 15 maslenih piškotov
- 6 žlic stopljenega masla
- 400 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 200 g maskarponeja
- 100 g sladkorja
- 3 žlice mleka
- 1,8 dl sladke smetane
- pomarančni fileji za okras

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 15 maslenih piškotov
- 6 žlic stopljenega masla
- 400 g kremnega sira
- naribana lupinica 3 pomaranč
- 200 g maskarponeja
- 100 g sladkorja
- 3 žlice mleka
- 1,8 dl sladke smetane
- pomarančni fileji za okras
Postopek
Piškote grobo zdrobimo tako, da jih damo v plastično vrečko in potolčemo z valjarjem ali pa jih zdrobimo z rokami.
Piškote damo v skledo in jih zmešamo z maslom. Z mešanico obložimo dno okroglega modela premera 24 cm, testo utrdimo s hrbtno stranjo žlice in postavimo za pol ure v hladilnik, da se dno utrdi.
V dovolj veliko skledo damo kremni sir, pomarančno lupinico, maskarpone, sladkor in mleko. Vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico.
Sladko smetano vlijemo v čisto skledo in stepemo le toliko, da dobimo teksturo goste kreme. Vmešamo v mešanico s sirom in dobro premešamo, da nastane homogena zmes.
Iz hladilnika vzamemo model s piškotnim dnom in ga obložimo s sirovo pomarančno kremo. Na kremo naložimo še pomarančne fileje in postavimo za vsaj 4 ure ali kar čez noč nazaj v hladilnik.
Nasvet
Kako pripravimo pomarančne fileje
Pomarančne fileje naredimo tako, da z ostrim nožem olupimo pomarančo in odstranimo še vse bele dele lupine. Z nožem nato zarežemo še med membrane vsakega krhlja in tako izrežemo krhlje brez membran.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
S hariso začinjen bananin kolač z ananasom
Bananin kolač z ananasom zaživi s kančkom pikantne harise
Pečen fižol po grško
»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.