
Bučke, nadevane z mesom
Bučke, nadevane z mesom

Sestavine
- 2 bučki srednje velikosti
- 120 g mase za pečenice
- 50 g sesekljane čebule
- 50 g belega kruha
- 0,5 dl belega vina
- 1 rumenjak
- oljčno olje
- sesekljani bazilika, origano in peteršilj
- sol
- mleti poper
- sesekljan česen po okusu (meso pečenic je že začinjeno)

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 bučki srednje velikosti
- 120 g mase za pečenice
- 50 g sesekljane čebule
- 50 g belega kruha
- 0,5 dl belega vina
- 1 rumenjak
- oljčno olje
- sesekljani bazilika, origano in peteršilj
- sol
- mleti poper
- sesekljan česen po okusu (meso pečenic je že začinjeno)
Postopek
Oprane bučke narežemo na 3 cm široke kolute in jim izrežemo sredico. Bučkino meso sesekljamo in ga posteklenimo na oljčnem olju skupaj s sesekljano čebulo. Beli kruh namočimo v belem vinu. Mesu pečenic primešamo zdrobljen namočen kruh, prepraženo čebulo in bučkino meso, rumenjak, sesekljan peteršilj, baziliko, origano in po želji tudi sesekljan česen. Dobro premešamo in po potrebi dosolimo.
Z maso napolnimo izdolbene bučke, nekoliko jih posolimo in popramo ter spečemo na žaru ali v ponvi na odprtem ognju. Glede na debelino bučk in nadeva, jih pečemo 15 do 25 minut.