© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bučke, nadevane z mesom

Bučke, nadevane z mesom

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bucke nadevane z mesom

Sestavine

  • 2 bučki srednje velikosti
  • 120 g mase za pečenice
  • 50 g sesekljane čebule
  • 50 g belega kruha
  • 0,5 dl belega vina
  • 1 rumenjak
  • oljčno olje
  • sesekljani bazilika, origano in peteršilj
  • sol
  • mleti poper
  • sesekljan česen po okusu (meso pečenic je že začinjeno)

Sestavine

  • 2 bučki srednje velikosti
  • 120 g mase za pečenice
  • 50 g sesekljane čebule
  • 50 g belega kruha
  • 0,5 dl belega vina
  • 1 rumenjak
  • oljčno olje
  • sesekljani bazilika, origano in peteršilj
  • sol
  • mleti poper
  • sesekljan česen po okusu (meso pečenic je že začinjeno)

Postopek

1

Oprane bučke narežemo na 3 cm široke kolute in jim izrežemo sredico. Bučkino meso sesekljamo in ga posteklenimo na oljčnem olju skupaj s sesekljano čebulo. Beli kruh namočimo v belem vinu. Mesu pečenic primešamo zdrobljen namočen kruh, prepraženo čebulo in bučkino meso, rumenjak, sesekljan peteršilj, baziliko, origano in po želji tudi sesekljan česen. Dobro premešamo in po potrebi dosolimo.

2

Z maso napolnimo izdolbene bučke, nekoliko jih posolimo in popramo ter spečemo na žaru ali v ponvi na odprtem ognju. Glede na debelino bučk in nadeva, jih pečemo 15 do 25 minut.

Priljubljeni recepti

Testenine z zelenjavno omako

Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.

1 h
Enostavno

Ribezovi krofki

40 min
Enostavno

Lososova rižota z limono

Limona izvrstno dopolnjuje lososa.

25 min
Enostavno

Rezanci udon z rakci

Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.