
Kaj boste skuhali danes?
Bučke, nadevane z mesom
Bučke, nadevane z mesom

Sestavine
- 2 bučki srednje velikosti
- 120 g mase za pečenice
- 50 g sesekljane čebule
- 50 g belega kruha
- 0,5 dl belega vina
- 1 rumenjak
- oljčno olje
- sesekljani bazilika, origano in peteršilj
- sol
- mleti poper
- sesekljan česen po okusu (meso pečenic je že začinjeno)

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 2 bučki srednje velikosti
- 120 g mase za pečenice
- 50 g sesekljane čebule
- 50 g belega kruha
- 0,5 dl belega vina
- 1 rumenjak
- oljčno olje
- sesekljani bazilika, origano in peteršilj
- sol
- mleti poper
- sesekljan česen po okusu (meso pečenic je že začinjeno)
Postopek
Oprane bučke narežemo na 3 cm široke kolute in jim izrežemo sredico. Bučkino meso sesekljamo in ga posteklenimo na oljčnem olju skupaj s sesekljano čebulo. Beli kruh namočimo v belem vinu. Mesu pečenic primešamo zdrobljen namočen kruh, prepraženo čebulo in bučkino meso, rumenjak, sesekljan peteršilj, baziliko, origano in po želji tudi sesekljan česen. Dobro premešamo in po potrebi dosolimo.
Z maso napolnimo izdolbene bučke, nekoliko jih posolimo in popramo ter spečemo na žaru ali v ponvi na odprtem ognju. Glede na debelino bučk in nadeva, jih pečemo 15 do 25 minut.