© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevani kunec

Nadevani kunec

Čas priprave /
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
nadevani kunec

Sestavine

  • 1 kunec
  • 100 g dimljene slanine
  • sol
  • mleti poper
  • lesena palica primerne dolžine in debelosti
  • tanjša žica za povezovanje

nadev

  • 300 g belega kruha
  • 1 dl kisle smetane
  • 2 jajci
  • 100 g sesekljane čebule
  • 150 g mešane zelenjave (korenje, bučke, koleraba, lahko tudi gobe …)
  • 2 žlici olja
  • 1 sesekljan strok česna
  • sesekljan peteršilj
  • majaron
  • svinjska mrežica
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kunec
  • 100 g dimljene slanine
  • sol
  • mleti poper
  • lesena palica primerne dolžine in debelosti
  • tanjša žica za povezovanje

nadev

  • 300 g belega kruha
  • 1 dl kisle smetane
  • 2 jajci
  • 100 g sesekljane čebule
  • 150 g mešane zelenjave (korenje, bučke, koleraba, lahko tudi gobe …)
  • 2 žlici olja
  • 1 sesekljan strok česna
  • sesekljan peteršilj
  • majaron
  • svinjska mrežica

Postopek

1

Na kocke narezan kruh zmešamo s kislo smetano in jajcem, dodamo prepraženo sesekljano čebulo z narezano zelenjavo, sesekljan peteršilj in česen, majaron, solimo in popramo. Oblikujemo tanko štručko in jo zavijemo v svinjsko mrežico.

2

Kunca solimo, popramo, ga položimo na pripravljeno leseno palico in označimo sredino skokov na eni strani in plečk na drugi strani. Na označenih delih v palico zvrtamo tanjši luknji. Kunca prebodemo s palico, tako da luknje prilagodimo koncem mesa. Skozi hrbtišče na dveh koncih z žico naredimo zanko okoli lesene palice in na zunanji strani hrbtišča žici trdno povežemo. V trebušno votlino položimo pripravljeno štručko in trebušno votlino zašijemo z žico. Skoke in plečki prebodemo s kovinskima nabodaloma tako, da z nabodaloma gremo skozi izvrtani luknji na palici. Na obeh koncih skoka in plečki na koncih z žico trdno privežemo ob palico.

3

Slanino narežemo na primerno velike trakove. Z ostrim tankim nožem zarežemo v meso kunca in v zareze zatikamo narezano slanino. Kunca položimo ob ogenj na rogovili, da ga lahko med peko nemoteno obračamo. Pečemo ga na zmernem ognju, med peko ga večkrat premažemo z mešanico olja in poljubnih zelišč, kar da mesu prijetno aromo. Čas pečenja je približno 1 uro in 40 minut, odvisen pa je od moči ognja in debeline kunca.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.