© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Z jurčki nadevana postrv v foliji

Z jurčki nadevana postrv v foliji

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
z jurcki nadevana postrv v foliji

Sestavine

  • 4 postrvi po 250 g
  • 250 g svežih jurčkov
  • 40 g masla
  • 100 g sesekljane čebule
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • olje za peko in folijo
  • sol
  • mleti poper
  • 4 vejice rožmarina

Sestavine

  • 4 postrvi po 250 g
  • 250 g svežih jurčkov
  • 40 g masla
  • 100 g sesekljane čebule
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • olje za peko in folijo
  • sol
  • mleti poper
  • 4 vejice rožmarina

Postopek

1

Postrvi očistimo, jim odstranimo škrge, hrbtno in rebrne kosti tako, da ne prerežemo kože. Solimo jih in popramo.

2

Jurčke skrbno očistimo in narežemo na koščke. Na žlici segretega olja posteklenimo čebulo, dodamo gobe in jih skupaj s čebulo prepražimo. Dodamo sesekljan česen in peteršilj ter začinimo s soljo in mletim poprom. Gobe odstranimo z ognja in ohladimo.

3

Ohlajene gobe razdelimo na štiri dele in napolnimo postrvi tako, da ponazorimo obliko ribe. Ribe zavijemo v naoljeno aluminijasto folijo skupaj z vejico svežega rožmarina in jih pečemo na žaru približno 20 minut.

Priljubljeni recepti

Hruškov zavitek z brusnicami

Hruškov štrudl

1 h
Enostavno

Pavlova s češnjami, vrtnicami in pistacijami

Klasična sladica v moderni izvedbi: s kokosovim jogurtom, pistacijami za teksturo in rožnimi lističi za okras

2 h 5 min
Srednje zahtevno

Kremna juha z gozdnimi gobami

Dišeča jesenska juhica za tiste z gobarsko srečo

50 min
Enostavno

Brodet s česnovimi kruhki

1 h 25 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.