Kaj boste skuhali danes?
Z jurčki nadevana postrv v foliji
Z jurčki nadevana postrv v foliji
Sestavine
- 4 postrvi po 250 g
- 250 g svežih jurčkov
- 40 g masla
- 100 g sesekljane čebule
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- olje za peko in folijo
- sol
- mleti poper
- 4 vejice rožmarina
Praznične decembrske jedi z božanskimi vonjavami in okus
Praznične jedi naj ostanejo domače, a z dodatkom pravih začimb dobijo novo toplino. Katere dišave ogrejejo telo in praznično mizo?
Tako bo pečenka pečena enakomerno (video)
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko in se enakomerno speče, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Top praznične sladice brez mlečnih izdelkov in jajc
Veganske praznične sladice brez masla, smetane, mleka in jajc: odlični preizkušeni recepti za goste, ki jedo vegansko ali se izogibajo mlečnim izdelkom in jajcem.
Sestavine
- 4 postrvi po 250 g
- 250 g svežih jurčkov
- 40 g masla
- 100 g sesekljane čebule
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- olje za peko in folijo
- sol
- mleti poper
- 4 vejice rožmarina
Postopek
Postrvi očistimo, jim odstranimo škrge, hrbtno in rebrne kosti tako, da ne prerežemo kože. Solimo jih in popramo.
Jurčke skrbno očistimo in narežemo na koščke. Na žlici segretega olja posteklenimo čebulo, dodamo gobe in jih skupaj s čebulo prepražimo. Dodamo sesekljan česen in peteršilj ter začinimo s soljo in mletim poprom. Gobe odstranimo z ognja in ohladimo.
Ohlajene gobe razdelimo na štiri dele in napolnimo postrvi tako, da ponazorimo obliko ribe. Ribe zavijemo v naoljeno aluminijasto folijo skupaj z vejico svežega rožmarina in jih pečemo na žaru približno 20 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lososov file s hrustljavo začimbno skorjico
S hrustljavim krompirčkom, špinačo in žafranovo omako je poslastica za sladokusce.