© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Z jurčki nadevana postrv v foliji

Z jurčki nadevana postrv v foliji

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
z jurcki nadevana postrv v foliji

Sestavine

  • 4 postrvi po 250 g
  • 250 g svežih jurčkov
  • 40 g masla
  • 100 g sesekljane čebule
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • olje za peko in folijo
  • sol
  • mleti poper
  • 4 vejice rožmarina
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 postrvi po 250 g
  • 250 g svežih jurčkov
  • 40 g masla
  • 100 g sesekljane čebule
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • olje za peko in folijo
  • sol
  • mleti poper
  • 4 vejice rožmarina

Postopek

1

Postrvi očistimo, jim odstranimo škrge, hrbtno in rebrne kosti tako, da ne prerežemo kože. Solimo jih in popramo.

2

Jurčke skrbno očistimo in narežemo na koščke. Na žlici segretega olja posteklenimo čebulo, dodamo gobe in jih skupaj s čebulo prepražimo. Dodamo sesekljan česen in peteršilj ter začinimo s soljo in mletim poprom. Gobe odstranimo z ognja in ohladimo.

3

Ohlajene gobe razdelimo na štiri dele in napolnimo postrvi tako, da ponazorimo obliko ribe. Ribe zavijemo v naoljeno aluminijasto folijo skupaj z vejico svežega rožmarina in jih pečemo na žaru približno 20 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.