© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Z jurčki nadevana postrv v foliji

Z jurčki nadevana postrv v foliji

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
z jurcki nadevana postrv v foliji

Sestavine

  • 4 postrvi po 250 g
  • 250 g svežih jurčkov
  • 40 g masla
  • 100 g sesekljane čebule
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • olje za peko in folijo
  • sol
  • mleti poper
  • 4 vejice rožmarina
krvavica s kislo repo

Tako krvavice ne bodo počile

Peka krvavic marsikomu dela preglavice in si jih zato privošči le v kakšni dobri domači gostilni. Tako jih pravilno spečete, da ne počijo in ostanejo hrustljave.

Sestavine

  • 4 postrvi po 250 g
  • 250 g svežih jurčkov
  • 40 g masla
  • 100 g sesekljane čebule
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • olje za peko in folijo
  • sol
  • mleti poper
  • 4 vejice rožmarina

Postopek

1

Postrvi očistimo, jim odstranimo škrge, hrbtno in rebrne kosti tako, da ne prerežemo kože. Solimo jih in popramo.

2

Jurčke skrbno očistimo in narežemo na koščke. Na žlici segretega olja posteklenimo čebulo, dodamo gobe in jih skupaj s čebulo prepražimo. Dodamo sesekljan česen in peteršilj ter začinimo s soljo in mletim poprom. Gobe odstranimo z ognja in ohladimo.

3

Ohlajene gobe razdelimo na štiri dele in napolnimo postrvi tako, da ponazorimo obliko ribe. Ribe zavijemo v naoljeno aluminijasto folijo skupaj z vejico svežega rožmarina in jih pečemo na žaru približno 20 minut.

Priljubljeni recepti

Beljakova krema za okraševanje

Keksi morajo biti tudi očem mamljivi.

10 min
Enostavno

Marmelada iz buče in jabolk

Okus jeseni v kozarčku

40 min
Enostavno

Dušeno rdeče zelje

Rdeče zelje je ključno za uspešno martinovo pojedino

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.