Kaj boste skuhali danes?
Bržole z omako iz grozdja in korenovk
Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.
Bržole z omako iz grozdja in korenovk
Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.
Sestavine
- 4 bržole po 180 g
- malo soli
- sveže zmlet poper
- 2 žlici olja
- 2 korenčka
- ¼ gomolja zelene
- ¼ porovega stebla
- 300 g črnega grozdja
- 1 drobna čebula
- šopek peteršilja
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 2,5 dl belega vina
- 2,5 dl temne mesne omake
- peteršilj za posip
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 4 bržole po 180 g
- malo soli
- sveže zmlet poper
- 2 žlici olja
- 2 korenčka
- ¼ gomolja zelene
- ¼ porovega stebla
- 300 g črnega grozdja
- 1 drobna čebula
- šopek peteršilja
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 2,5 dl belega vina
- 2,5 dl temne mesne omake
- peteršilj za posip
Postopek
V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in meso pečemo na obeh straneh približno 8 minut. Vzamemo ga iz ponve in prihranimo na toplem.
Sok od pečenja razmastimo, dodamo očiščene in na trakove narezane korenovke in por, sesekljano čebulo in paradižnikovo mezgo ter prepražimo.
Dolijemo vino in mesno omako. Dodamo grozdje in peteršilj. Nato damo v ponev še meso. Vse skupaj dušimo približno 5 minut. Omako začinimo s soljo, poprom in vinom.
Jed potresemo s peteršiljem in ponudimo s krompirjevimi cmoki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušen cel piščanec z zelenjavo
Rižev kolač, odišavljen s pomarančo
Vietnamska solata z riževimi rezanci, kozicami in šalotko
Hrustljava šalotka ni obvezna, jo pa zelo priporočamo – odlična je!