© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bržole z omako iz grozdja in korenovk

Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.

Bržole z omako iz grozdja in korenovk

Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rostbraten m. Trauben1-seitigProd. 04/022002 02 17

Sestavine

  • 4 bržole po 180 g
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • 2 žlici olja
  • 2 korenčka
  • ¼ gomolja zelene
  • ¼ porovega stebla
  • 300 g črnega grozdja
  • 1 drobna čebula
  • šopek peteršilja
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • 2,5 dl belega vina
  • 2,5 dl temne mesne omake
  • peteršilj za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 bržole po 180 g
  • malo soli
  • sveže zmlet poper
  • 2 žlici olja
  • 2 korenčka
  • ¼ gomolja zelene
  • ¼ porovega stebla
  • 300 g črnega grozdja
  • 1 drobna čebula
  • šopek peteršilja
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • 2,5 dl belega vina
  • 2,5 dl temne mesne omake
  • peteršilj za posip

Postopek

1

V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in meso pečemo na obeh straneh približno 8 minut. Vzamemo ga iz ponve in prihranimo na toplem.

2

Sok od pečenja razmastimo, dodamo očiščene in na trakove narezane korenovke in por, sesekljano čebulo in paradižnikovo mezgo ter prepražimo.

3

Dolijemo vino in mesno omako. Dodamo grozdje in peteršilj. Nato damo v ponev še meso. Vse skupaj dušimo približno 5 minut. Omako začinimo s soljo, poprom in vinom.

4

Jed potresemo s peteršiljem in ponudimo s krompirjevimi cmoki.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.