
Kaj boste skuhali danes?
Mesne ruladice s testeninskim nadevom in poprovo omako
Rostbif in poper sta odličen par.
Mesne ruladice s testeninskim nadevom in poprovo omako
Rostbif in poper sta odličen par.

Sestavine
- 4 rezine rostbifa po 120 g
- 1 drobno narezana čebula
- 2 žlici gorčice
omaka
- sol
- poper
- 1 žlica vloženih poprovih zrn
- 1,25 dl rdečega vina
- 2,5 dl soka od pečenke
- 2 žlici sladke smetane
nadev
- 2 žlici oljčnega olja
- 100 g kuhanih širokih rezancev
- 3 na kockice narezane kisle kumarice
- 50 g posušenih paradižnikov
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 2 rumenjaka
- 2 žlici naribane mocarele
zelenjavna priloga
- 1 žlica masla
- 200 g korenčka, narezanega na palčke (ali prgišče blanširanih grahovih strokov)
- 1 porovo steblo

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 4 rezine rostbifa po 120 g
- 1 drobno narezana čebula
- 2 žlici gorčice
omaka
- sol
- poper
- 1 žlica vloženih poprovih zrn
- 1,25 dl rdečega vina
- 2,5 dl soka od pečenke
- 2 žlici sladke smetane
nadev
- 2 žlici oljčnega olja
- 100 g kuhanih širokih rezancev
- 3 na kockice narezane kisle kumarice
- 50 g posušenih paradižnikov
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 2 rumenjaka
- 2 žlici naribane mocarele
zelenjavna priloga
- 1 žlica masla
- 200 g korenčka, narezanega na palčke (ali prgišče blanširanih grahovih strokov)
- 1 porovo steblo
Postopek
Rezine mesa tanko potolčemo ter začinimo s soljo in poprom. Čebulo prepražimo na olju in nekoliko ohlajeno zmešamo z gorčico. Meso namažemo z zmesjo čebule in gorčice.
Pripravimo nadev. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja in na njem pretresemo testenine, kuhane al dente. Dodamo narezane kumarice, posušen paradižnik in rožmarin ter pretresemo. V nekoliko ohlajen nadev vmešamo oba rumenjaka in naribano mocarelo.
Pripravljen nadev razporedimo po mesu, zvijemo v ruladice, začinimo s soljo in poprom ter konce zvitkov spnemo z zobotrebci.
Mesne zvitke vsenaokrog spečemo v ponvi na vročem olju. Potem jih poberemo iz ponve, odstranimo zobotrebce in ruladice na toplem prihranimo.
Medtem pripravimo omako. V soku od pečenja ruladic pretresemo zelena poprova zrna. Zalijemo z rdečim vinom, dolijemo sok od pečenke, hitro prevremo, začinimo s soljo in poprom ter vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.
V ponvi spenimo maslo in na njem pretresemo narezan korenček (ali grahove stroke) in na koščke narezan por. Mesne ruladice ponudimo s pripravljeno zelenjavo in poprovo omako. Jed okrasimo z rožmarinom.