
Mesne ruladice s testeninskim nadevom in poprovo omako
Rostbif in poper sta odličen par.
Mesne ruladice s testeninskim nadevom in poprovo omako
Rostbif in poper sta odličen par.

Sestavine
- 4 rezine rostbifa po 120 g
- 1 drobno narezana čebula
- 2 žlici gorčice
omaka
- sol
- poper
- 1 žlica vloženih poprovih zrn
- 1,25 dl rdečega vina
- 2,5 dl soka od pečenke
- 2 žlici sladke smetane
nadev
- 2 žlici oljčnega olja
- 100 g kuhanih širokih rezancev
- 3 na kockice narezane kisle kumarice
- 50 g posušenih paradižnikov
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 2 rumenjaka
- 2 žlici naribane mocarele
zelenjavna priloga
- 1 žlica masla
- 200 g korenčka, narezanega na palčke (ali prgišče blanširanih grahovih strokov)
- 1 porovo steblo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 4 rezine rostbifa po 120 g
- 1 drobno narezana čebula
- 2 žlici gorčice
omaka
- sol
- poper
- 1 žlica vloženih poprovih zrn
- 1,25 dl rdečega vina
- 2,5 dl soka od pečenke
- 2 žlici sladke smetane
nadev
- 2 žlici oljčnega olja
- 100 g kuhanih širokih rezancev
- 3 na kockice narezane kisle kumarice
- 50 g posušenih paradižnikov
- 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
- 2 rumenjaka
- 2 žlici naribane mocarele
zelenjavna priloga
- 1 žlica masla
- 200 g korenčka, narezanega na palčke (ali prgišče blanširanih grahovih strokov)
- 1 porovo steblo
Postopek
Rezine mesa tanko potolčemo ter začinimo s soljo in poprom. Čebulo prepražimo na olju in nekoliko ohlajeno zmešamo z gorčico. Meso namažemo z zmesjo čebule in gorčice.
Pripravimo nadev. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja in na njem pretresemo testenine, kuhane al dente. Dodamo narezane kumarice, posušen paradižnik in rožmarin ter pretresemo. V nekoliko ohlajen nadev vmešamo oba rumenjaka in naribano mocarelo.
Pripravljen nadev razporedimo po mesu, zvijemo v ruladice, začinimo s soljo in poprom ter konce zvitkov spnemo z zobotrebci.
Mesne zvitke vsenaokrog spečemo v ponvi na vročem olju. Potem jih poberemo iz ponve, odstranimo zobotrebce in ruladice na toplem prihranimo.
Medtem pripravimo omako. V soku od pečenja ruladic pretresemo zelena poprova zrna. Zalijemo z rdečim vinom, dolijemo sok od pečenke, hitro prevremo, začinimo s soljo in poprom ter vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.
V ponvi spenimo maslo in na njem pretresemo narezan korenček (ali grahove stroke) in na koščke narezan por. Mesne ruladice ponudimo s pripravljeno zelenjavo in poprovo omako. Jed okrasimo z rožmarinom.