© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Mesne ruladice s testeninskim nadevom in poprovo omako

Rostbif in poper sta odličen par.

Mesne ruladice s testeninskim nadevom in poprovo omako

Rostbif in poper sta odličen par.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Reportage

Sestavine

  • 4 rezine rostbifa po 120 g
  • 1 drobno narezana čebula
  • 2 žlici gorčice

omaka

  • sol
  • poper
  • 1 žlica vloženih poprovih zrn
  • 1,25 dl rdečega vina
  • 2,5 dl soka od pečenke
  • 2 žlici sladke smetane

nadev

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 100 g kuhanih širokih rezancev
  • 3 na kockice narezane kisle kumarice
  • 50 g posušenih paradižnikov
  • 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici naribane mocarele

zelenjavna priloga

  • 1 žlica masla
  • 200 g korenčka, narezanega na palčke (ali prgišče blanširanih grahovih strokov)
  • 1 porovo steblo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 rezine rostbifa po 120 g
  • 1 drobno narezana čebula
  • 2 žlici gorčice

omaka

  • sol
  • poper
  • 1 žlica vloženih poprovih zrn
  • 1,25 dl rdečega vina
  • 2,5 dl soka od pečenke
  • 2 žlici sladke smetane

nadev

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 100 g kuhanih širokih rezancev
  • 3 na kockice narezane kisle kumarice
  • 50 g posušenih paradižnikov
  • 1 žlica nasekljanih rožmarinovih lističev
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici naribane mocarele

zelenjavna priloga

  • 1 žlica masla
  • 200 g korenčka, narezanega na palčke (ali prgišče blanširanih grahovih strokov)
  • 1 porovo steblo

Postopek

1

Rezine mesa tanko potolčemo ter začinimo s soljo in poprom. Čebulo prepražimo na olju in nekoliko ohlajeno zmešamo z gorčico. Meso namažemo z zmesjo čebule in gorčice.

2

Pripravimo nadev. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja in na njem pretresemo testenine, kuhane al dente. Dodamo narezane kumarice, posušen paradižnik in rožmarin ter pretresemo. V nekoliko ohlajen nadev vmešamo oba rumenjaka in naribano mocarelo.

3

Pripravljen nadev razporedimo po mesu, zvijemo v ruladice, začinimo s soljo in poprom ter konce zvitkov spnemo z zobotrebci.

4

Mesne zvitke vsenaokrog spečemo v ponvi na vročem olju. Potem jih poberemo iz ponve, odstranimo zobotrebce in ruladice na toplem prihranimo.

5

Medtem pripravimo omako. V soku od pečenja ruladic pretresemo zelena poprova zrna. Zalijemo z rdečim vinom, dolijemo sok od pečenke, hitro prevremo, začinimo s soljo in poprom ter vmešamo čvrsto stepeno sladko smetano.

6

V ponvi spenimo maslo in na njem pretresemo narezan korenček (ali grahove stroke) in na koščke narezan por. Mesne ruladice ponudimo s pripravljeno zelenjavo in poprovo omako. Jed okrasimo z rožmarinom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.