Kaj boste skuhali danes?
Brokolijeva kremna juha
Brokolijeva kremna juha
Sestavine
- 1 glava brokolija (pribl. 500 g)
- 1 čebula
- 1 žlica olja
- jušna osnova
- sol in poper
- 1 dl sladke smetane
- 1 žlica kisle smetane
To je skrivnost popolnega pasulja, kot so ga kuhale naše babice
Pasulj je klasična fižolova enolončnica, ki pogreje telo in dušo. Spoznajte njegovo tradicijo, različice po Sloveniji in preverjen recept za popoln domač pasulj.
Tudi sladkorni bolniki se lahko sladkajo brez slabe vesti
14. november je svetovni dan sladkorne bolezni. Živeti z njo pa ne pomeni, da se je treba čemur koli odpovedati, niti sladicam.
Čudovito pisane in okusne jedi iz korenovk za hladne dni
Korenovke so pravi jesenski zaklad – vsestranske, hranljive in čudovito pisane. Z njimi lahko ustvarimo jedi, ki očarajo na pogled in navdušijo z okusom.
Sestavine
- 1 glava brokolija (pribl. 500 g)
- 1 čebula
- 1 žlica olja
- jušna osnova
- sol in poper
- 1 dl sladke smetane
- 1 žlica kisle smetane
Postopek
Brokoli operemo in narežemo na cvetke, steblo pa narežemo na tanke kolobarje. Čebulo drobno nasekljamo.
V kozici segrejemo olje, dodamo čebulo in pražimo, da se zlato rumeno obarva. Dodamo brokoli in toliko jušne osnove, da ga pokrije. Kuhamo toliko časa, da se brokoli zmehča.
Kozico odstavimo in juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Solimo in popramo, vmešamo sladko in kislo smetano, kuhamo še nekaj minut in ponudimo, najbolje z opečenimi kruhki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec po lovsko s testeninskim rižkom
Piščanec se rad druži s testeninami in paradižnikom, v harmoniji pa je tudi z rdečim vinom in oljkami.