© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bela polenta s sirom v slanici in kajmakom

Bela polenta s sirom v slanici in kajmakom

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
bela-polenta-s-sirom-v-slanici-in-kajmakom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 300 g belega koruznega zdroba
  • malce soli
  • 100 g svežega kravjega sira v slanici (ali sir feta)
  • 3 žlice kajmaka

Sestavine

  • 300 g belega koruznega zdroba
  • malce soli
  • 100 g svežega kravjega sira v slanici (ali sir feta)
  • 3 žlice kajmaka

Postopek

1

V liter rahlo osoljene vrele vode vsujemo bel koruzni zdrob in neprestano mešamo z leseno kuhalnico. Zdrob kuhamo tako dolgo, da popije vso vodo in nabrekne, to je vsaj pol ure (če imamo instantno belo polento, pa se bo skuhala že v nekaj minutah). Vmes neprestano mešamo. Če je polenta pregosta, dodamo še malo vode in premešamo.

2

Skuhano belo polento zvrnemo na leseno ploščo ali krožnik, povrhu grobo naribamo sveži kravji sir in zabelimo s kajmakom, ki se na vroči polenti počasi topi. Jed ponudimo toplo.

Priljubljeni recepti

Nadevani steaki iz svinjskega plečeta

Slastni steaki, ki se kar topijo v ustih

Enostavno

Gratinirani tortelini z dimljenim lososom in pestom

Tortelini, značilna jed Emilije-Romanje, so okusna jed za vse priložnosti, v ospredje pa stopijo predvsem v prazničnem času.

45 min
Enostavno

T-bone na žaru

T-bone je po mnenju številnih nesporni kralj žara

Enostavno

Limonovo-borovničeve rezine

Fine rezine za popoldansko razvajanje ob skodelici kave

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.