 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Bela polenta s sirom v slanici in kajmakom
Bela polenta s sirom v slanici in kajmakom
 
    Sestavine
- 300 g belega koruznega zdroba
- malce soli
- 100 g svežega kravjega sira v slanici (ali sir feta)
- 3 žlice kajmaka
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 300 g belega koruznega zdroba
- malce soli
- 100 g svežega kravjega sira v slanici (ali sir feta)
- 3 žlice kajmaka
Postopek
V liter rahlo osoljene vrele vode vsujemo bel koruzni zdrob in neprestano mešamo z leseno kuhalnico. Zdrob kuhamo tako dolgo, da popije vso vodo in nabrekne, to je vsaj pol ure (če imamo instantno belo polento, pa se bo skuhala že v nekaj minutah). Vmes neprestano mešamo. Če je polenta pregosta, dodamo še malo vode in premešamo.
Skuhano belo polento zvrnemo na leseno ploščo ali krožnik, povrhu grobo naribamo sveži kravji sir in zabelimo s kajmakom, ki se na vroči polenti počasi topi. Jed ponudimo toplo.
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        