
Zvita pečenka z zelišči
Zvita svinjska pečenka bo kot nalašč za popestritev omizja ob posebnih priložnostih.
Zvita pečenka z zelišči
Zvita svinjska pečenka bo kot nalašč za popestritev omizja ob posebnih priložnostih.

Sestavine
- 1 kg svinjine brez kosti (prsi ali potrebušina)
- sol
- poper
- 3 stroki česna
- 1 žlička gorčice
- peteršilj
- drobnjak
- krebuljica
- origano
- kreša
- kumina
- 2 čebuli
- 500 g svinjskih kosti

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 kg svinjine brez kosti (prsi ali potrebušina)
- sol
- poper
- 3 stroki česna
- 1 žlička gorčice
- peteršilj
- drobnjak
- krebuljica
- origano
- kreša
- kumina
- 2 čebuli
- 500 g svinjskih kosti
Postopek
Z mesa previdno odstranimo kožo in jo prihranimo. Zgornjo stran mesa začinimo s soljo in sveže zmletim poprom, spodnjo stran pa natremo s strtim česnom, tanko namažemo z gorčico ter potresemo s sveže nasekljanimi zelišči in kumino. Nato premazano in obloženo meso trdno zvijemo in povežemo s kuhinjsko vrvico.
Prihranjeno kožo narežemo na koščke. Po dnu pekača razporedimo svinjske kosti, grobo narezano čebulo, česen in koščke kože, dodamo povezano mesno rulado, dolijemo malo juhe ali vode ter pečemo na srednjem vodilu v pečici pri 220 °C približno 2 uri. Pečenko med peko po potrebi zalivamo z vodo ali juho.
Zvito svinjsko pečenko narežemo na rezine in ponudimo s poljubnimi prilogami.
Nasvet
Če želimo, lahko k zviti pečenki prav enostavno pripravimo še omako. Kosti in kožo v pekaču pomokamo z žlico moke, prepražimo, dolijemo vodo, dobro povremo, nato pa omako precedimo in pretlačimo ter ponudimo.