Kaj boste skuhali danes?
Ajdovi ravioli z divjimi zelišči na vršičkih divjega hmelja
Ajdovi ravioli z divjimi zelišči na vršičkih divjega hmelja
Sestavine
testo za raviole
- 200 g moke
- 3 rumenjaki
- 1 jajce
- 1 žlica olja
- 1 žlica kisa
- stepeno jajce za premaz
nadev
- 100 g ajdove kaše
- divja zelišča (rman, tropotec, čemaž …)
- peteršilj
- 1 žlica skute
- 1 žlica sladke smetane
podloga
- vršički divjega hmelja
- oljčno olje
- sol
- poper
- kocke belega sira z dimljeno postrvjo
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
testo za raviole
- 200 g moke
- 3 rumenjaki
- 1 jajce
- 1 žlica olja
- 1 žlica kisa
- stepeno jajce za premaz
nadev
- 100 g ajdove kaše
- divja zelišča (rman, tropotec, čemaž …)
- peteršilj
- 1 žlica skute
- 1 žlica sladke smetane
podloga
- vršički divjega hmelja
- oljčno olje
- sol
- poper
- kocke belega sira z dimljeno postrvjo
Postopek
Iz sestavin za testo vgnetemo rezančno testo in ga pustimo nekaj časa počivati.
Ajdovo kašo skuhamo v slanem kropu, precedimo, dodamo sesekljana zelišča in peteršilj, žlico dobro pretlačene skute in sladke smetane, sol in poper.
Testo razvaljamo in s kvadratnim obodom izrežemo kvadrate, premažemo s stepenim jajcem in v sredino kvadrata položimo nadev. Nasprotne vogale kvadrata stisnemo skupaj in oblikujemo raviole. Raviole kuhamo v slanem kropu 4 do 5 min.
Na segretem olju na hitro prepražimo vršičke divjega hmelja toliko, da spremenijo barvo, jih začinimo in položimo na segret krožnik. Nanj položimo kuhane raviole, ki jih posujemo s kockami sira z dimljeno postrvjo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Losos, dimljen na lističih zelenega čaja
Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem
Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.
Bajadere v novi preobleki
Se spomnite kupljenih bajader? Kaj pa domače različice? Kultno sladico smo pripravili malo drugače – rezultat je odličen!