© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Ajdovi ravioli z divjimi zelišči na vršičkih divjega hmelja

Ajdovi ravioli z divjimi zelišči na vršičkih divjega hmelja

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ajdovi ravioli z divjimi zelisci na vrsickih divjega hmelja

Sestavine

testo za raviole

  • 200 g moke
  • 3 rumenjaki
  • 1 jajce
  • 1 žlica olja
  • 1 žlica kisa
  • stepeno jajce za premaz

nadev

  • 100 g ajdove kaše
  • divja zelišča (rman, tropotec, čemaž …)
  • peteršilj
  • 1 žlica skute
  • 1 žlica sladke smetane

podloga

  • vršički divjega hmelja
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • kocke belega sira z dimljeno postrvjo

Sestavine

testo za raviole

  • 200 g moke
  • 3 rumenjaki
  • 1 jajce
  • 1 žlica olja
  • 1 žlica kisa
  • stepeno jajce za premaz

nadev

  • 100 g ajdove kaše
  • divja zelišča (rman, tropotec, čemaž …)
  • peteršilj
  • 1 žlica skute
  • 1 žlica sladke smetane

podloga

  • vršički divjega hmelja
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • kocke belega sira z dimljeno postrvjo

Postopek

1

Iz sestavin za testo vgnetemo rezančno testo in ga pustimo nekaj časa počivati.

2

Ajdovo kašo skuhamo v slanem kropu, precedimo, dodamo sesekljana zelišča in peteršilj, žlico dobro pretlačene skute in sladke smetane, sol in poper.

3

Testo razvaljamo in s kvadratnim obodom izrežemo kvadrate, premažemo s stepenim jajcem in v sredino kvadrata položimo nadev. Nasprotne vogale kvadrata stisnemo skupaj in oblikujemo raviole. Raviole kuhamo v slanem kropu 4 do 5 min.

4

Na segretem olju na hitro prepražimo vršičke divjega hmelja toliko, da spremenijo barvo, jih začinimo in položimo na segret krožnik. Nanj položimo kuhane raviole, ki jih posujemo s kockami sira z dimljeno postrvjo.

Priljubljeni recepti

Goveja juha s kruhovimi pogačicami

Juha s prav delikatesno prilogo

3 h
Enostavno

Pečen krompirček s parmezanom in pomakami

Popolno hrustljav krompirček za dolge večere pred televizorjem

1 h 30 min
Enostavno

Rezanci Alfredo po ameriško

Kremna omaka alfredo izvira iz Rima, kjer ji rečejo tudi fettuccine al burro (fetuccine z maslom). A še posebno priljubljena je v ZDA, kjer so recept prilagodili in mu dodali sladko smetano in nekaj začimb.

15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.