© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ajdovi ravioli z divjimi zelišči na vršičkih divjega hmelja

Ajdovi ravioli z divjimi zelišči na vršičkih divjega hmelja

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ajdovi ravioli z divjimi zelisci na vrsickih divjega hmelja

Sestavine

testo za raviole

  • 200 g moke
  • 3 rumenjaki
  • 1 jajce
  • 1 žlica olja
  • 1 žlica kisa
  • stepeno jajce za premaz

nadev

  • 100 g ajdove kaše
  • divja zelišča (rman, tropotec, čemaž …)
  • peteršilj
  • 1 žlica skute
  • 1 žlica sladke smetane

podloga

  • vršički divjega hmelja
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • kocke belega sira z dimljeno postrvjo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

testo za raviole

  • 200 g moke
  • 3 rumenjaki
  • 1 jajce
  • 1 žlica olja
  • 1 žlica kisa
  • stepeno jajce za premaz

nadev

  • 100 g ajdove kaše
  • divja zelišča (rman, tropotec, čemaž …)
  • peteršilj
  • 1 žlica skute
  • 1 žlica sladke smetane

podloga

  • vršički divjega hmelja
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • kocke belega sira z dimljeno postrvjo

Postopek

1

Iz sestavin za testo vgnetemo rezančno testo in ga pustimo nekaj časa počivati.

2

Ajdovo kašo skuhamo v slanem kropu, precedimo, dodamo sesekljana zelišča in peteršilj, žlico dobro pretlačene skute in sladke smetane, sol in poper.

3

Testo razvaljamo in s kvadratnim obodom izrežemo kvadrate, premažemo s stepenim jajcem in v sredino kvadrata položimo nadev. Nasprotne vogale kvadrata stisnemo skupaj in oblikujemo raviole. Raviole kuhamo v slanem kropu 4 do 5 min.

4

Na segretem olju na hitro prepražimo vršičke divjega hmelja toliko, da spremenijo barvo, jih začinimo in položimo na segret krožnik. Nanj položimo kuhane raviole, ki jih posujemo s kockami sira z dimljeno postrvjo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.