© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelena juha

Zelena juha

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zelena juha

Sestavine

  • 1 l vode
  • 1 dl mleka
  • 4 pesti koprivinih vršičkov
  • 2 krompirja
  • 3 žlice graha
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica peteršilja
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek
  • kurkuma
  • feta sir, ko postrežemo
  • oljčno olje za pokapanje
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 l vode
  • 1 dl mleka
  • 4 pesti koprivinih vršičkov
  • 2 krompirja
  • 3 žlice graha
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica peteršilja
  • sol
  • poper
  • muškatni orešek
  • kurkuma
  • feta sir, ko postrežemo
  • oljčno olje za pokapanje

Postopek

1

V liter vode damo deciliter mleka, na koščke narezan krompir, grah, peteršilj in česen, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreškom in kurkumo. Kuhamo tako dolgo, da se krompir zmehča, nato dodamo narezane koprive. Pokrijemo, odstavimo z ognja in pustimo 3 minute, da se koprive zmehčajo. Juho prelijemo v multipraktik in gladko zmeljemo. Postrežemo jo z žličko sira feta in pokapamo z oljčnim oljem.

Nasvet

Namesto vode lahko uporabimo zelenjavno jušno osnovo, juho pa obogatimo tudi z drugimi užitnimi zelmi, ki rastejo naokrog.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.