
Kaj boste skuhali danes?
Ajdove palačinke s slanim nadevom
Palačinke iz ajdove moke so odlična ideja za slasten brunch
Ajdove palačinke s slanim nadevom
Palačinke iz ajdove moke so odlična ideja za slasten brunch

Sestavine
- 80 g ajdove moke
- 1 srednje veliko jajce
- 2,5 dl mleka
- ščep soli
- maslo za ponev
- pražene gobice, posute s peteršiljem, ali v pari kuhana špinača, ko postrežemo (po želji)
nadev
- 100 g zrelega grojerja ali čedarja
- 100 g šunke
- 2 žlički dijonske gorčice
- 4 žlice sladke smetane
- 4 srednje velika jajca

Slovenska chefinja z zeleno Michellinovo zvezdico
Ksenija Mahorčič je ena redkih dam v slovenski vrhunski kulinariki se lahko pohvali z zeleno Michelinovo zvezdico. Ustvarja v vasici Rodik med Brkini in Krasom.

Slastnih 7: naši najljubši recepti z mletim mesom
Sedaj, ko so se čevapčiči in burgerji pomaknili na stran, je čas, da na naših omizjih zasijejo dobrote iz mletega mesa, ki v hladnih dneh prinašajo toplino in ugodje.

Tako pripravite božanski pečen krompir
Popoln pečen krompir ima to čudežno lastnost, da je hkrati hrustljav in prijetno mehek. Z našimi večkrat preizkušenimi nasveti boste pripravili prav takšnega.
Sestavine
- 80 g ajdove moke
- 1 srednje veliko jajce
- 2,5 dl mleka
- ščep soli
- maslo za ponev
- pražene gobice, posute s peteršiljem, ali v pari kuhana špinača, ko postrežemo (po želji)
nadev
- 100 g zrelega grojerja ali čedarja
- 100 g šunke
- 2 žlički dijonske gorčice
- 4 žlice sladke smetane
- 4 srednje velika jajca
Postopek
V vrčku ali skledi zmešamo moko, jajce, mleko in sol. Postavimo na stran za pol ure (ali največ 3 ure).
Sir naribamo, šunko natrgamo na koščke. V drugi skledi zmešamo gorčico, sladko smetano in sir. Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo) in dva plitva pravokotna pekača obložimo s papirjem za peko ali aluminijasto folijo.
V večji ponvi stopimo maslo in spečemo 4 tanke palačinke.
Vsako od palačink nadevamo s četrtino mešanice s sirom. Nadev nalagamo na sredino palačink, sredi nadeva pa naredimo prostor, v katerega ubijemo po eno jajce. Okrog razporedimo nekaj koščkov šunke. Robove palačink zavihamo navznoter, da dobimo kvadrate. Vsako zavihano palačinko v ponvi pečemo še pol do eno minuto, nato jo preložimo na pekač. Postopek ponovimo z vsemi palačinkami in jih v pečici pečemo 6 do 7 minut, da beljak zakrkne. Po želji postrežemo s praženimi gobicami ali kuhano špinačo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Morska žaba s škampi in gobami
Granola z banano in mlečnim karamelom
Je še kaj boljšega kot domača granola za zajtrk?