
Pečena zelena jajca
Pečena zelena jajca

Sestavine
- 100 g mlade špinače
- 4 žlice svežega bazilikinega pesta
- 1 dl sladke smetane
- sol
- poper
- 1 žlica drobno naribanega grojerja ali drugega aromatičnega trdega sira
- 4 srednje velika jajca

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- 100 g mlade špinače
- 4 žlice svežega bazilikinega pesta
- 1 dl sladke smetane
- sol
- poper
- 1 žlica drobno naribanega grojerja ali drugega aromatičnega trdega sira
- 4 srednje velika jajca
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo grobo nasekljamo in jo zmešamo s pestom in smetano, solimo in popramo. Mešanico razdelimo v 2 plitvi ognjevarni skledici in posujemo s sirom. V vsaki skledici v špinačo naredimo 2 plitvi vdolbini in vanje ubijemo jajca.
Skledice postavimo v razgreto pečico in jed pečemo 10 do 12 minut, da se beljaki strdijo, rumenjaki pa so še tekoči.