Kaj boste skuhali danes?
Pečena zelena jajca
Pečena zelena jajca
Sestavine
- 100 g mlade špinače
- 4 žlice svežega bazilikinega pesta
- 1 dl sladke smetane
- sol
- poper
- 1 žlica drobno naribanega grojerja ali drugega aromatičnega trdega sira
- 4 srednje velika jajca
Podpora imunskemu sistemu in dvig energije - na žlico
Na siv jesenski dan naše telo in duša zahrepenita po krožniku domače juhice. Bistra ingverjeva juha s piščančjimi cmočki pa je tudi odlična podpora za zdravje.
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Sestavine
- 100 g mlade špinače
- 4 žlice svežega bazilikinega pesta
- 1 dl sladke smetane
- sol
- poper
- 1 žlica drobno naribanega grojerja ali drugega aromatičnega trdega sira
- 4 srednje velika jajca
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo grobo nasekljamo in jo zmešamo s pestom in smetano, solimo in popramo. Mešanico razdelimo v 2 plitvi ognjevarni skledici in posujemo s sirom. V vsaki skledici v špinačo naredimo 2 plitvi vdolbini in vanje ubijemo jajca.
Skledice postavimo v razgreto pečico in jed pečemo 10 do 12 minut, da se beljaki strdijo, rumenjaki pa so še tekoči.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine z zelenjavno omako
Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.
Ribezovi krofki
Rezanci udon z rakci
Hitro pripravljeni rezanci z rakci bodo odlični za malico, kosilo ali večerjo