© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečena zelena jajca

Pečena zelena jajca

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pecena zelena jajca

Sestavine

  • 100 g mlade špinače
  • 4 žlice svežega bazilikinega pesta
  • 1 dl sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 1 žlica drobno naribanega grojerja ali drugega aromatičnega trdega sira
  • 4 srednje velika jajca
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g mlade špinače
  • 4 žlice svežega bazilikinega pesta
  • 1 dl sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 1 žlica drobno naribanega grojerja ali drugega aromatičnega trdega sira
  • 4 srednje velika jajca

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo grobo nasekljamo in jo zmešamo s pestom in smetano, solimo in popramo. Mešanico razdelimo v 2 plitvi ognjevarni skledici in posujemo s sirom. V vsaki skledici v špinačo naredimo 2 plitvi vdolbini in vanje ubijemo jajca.

2

Skledice postavimo v razgreto pečico in jed pečemo 10 do 12 minut, da se beljaki strdijo, rumenjaki pa so še tekoči.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.