© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje
Recept
Čas branja 1 min.

S tem dodatkom bo priljubljena sladica navdušila


Lara Jelen/Revija Jana
26. 2. 2025, 17.00
Posodobljeno
04. 03. 2025 · 20:30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Buhtlje imamo tako radi, da smo jih vzeli kar za svoje, čeprav v resnici izvirajo iz Češke. Če jim dodamo čokolado, pa ljubitelje sladkega še bolj navdušijo.

Buhteljni.jpg
Profimedia
Puhasti buhteljni, sladko pecivo iz kvašenega testa, so idealen posladek na hladen zimski dan.

Sladko pecivo iz kvašenega testa običajno polnimo z marmelado, tokrat pa lahko svoje pokuševalce presenetimo s čokolado, ki se bo skrivala v sredici puhaste poslastice iz pirine moke.

Čas priprave: 50 minut

Količina: 28 buhtljev

Zahtevnost: srednje zahtevno

Sestavine:

Za testo:

  • 500 g gladke pirine moke
  • 40 g kvasa
  • 100 g sladkorja
  • 250 ml mleka
  • vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1 jajce + 1 rumenjak
  • ščepec soli
  • 60 g masla + 50 g masla za oljenje pekača in mazanje buhtljev

Za čokoladni nadev:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 žlici masla

Preberite več:

Preberite še

Priprava:

Moko vsipamo v skledo, na sredini naredimo luknjo, vanjo zdrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja, prilijemo polovico mlačnega mleka, pokrijemo in pustimo vzhajati.

Nato dodamo mleko, jajca, rumenjak, sladkor, sol in premešamo. Dodamo ohlajeno stopljeno maslo in pustimo vzhajati vsaj eno uro.

Čokolado in maslo raztopimo in pustimo, da se ohladi. Testo razvaljamo in razrežemo na kvadrate.

Na kvadrate damo čokolado in oblikujemo buhtlje. Položimo jih v pekač, namazan z maslom. Tudi buhtlje premažemo z maslom in pečemo približno pol ure pri 180 °C. Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.