
Kaj boste skuhali danes?
Ledena krema s sadnim mislijem
Ledena sladička za vroče dni
Ledena krema s sadnim mislijem
Ledena sladička za vroče dni

Sestavine
- 5 rumenjakov
- 100 g sladkorja
- 1 žlica masla
- 80 g sadnih mislijev
- 0,5 dl mareličnega likerja
- 2 dl sladke smetane
- čokoladni ostružki za posip

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 5 rumenjakov
- 100 g sladkorja
- 1 žlica masla
- 80 g sadnih mislijev
- 0,5 dl mareličnega likerja
- 2 dl sladke smetane
- čokoladni ostružki za posip
Postopek
V posodi zmešamo rumenjake s sladkorjem, nato pa v vodni kopeli stepemo v gosto maso. Odstavimo in maso med mešanjem ohladimo.
V ponvi segrejemo maslo in na njem zlato rjavo prepražimo sadne mislije. V ohlajene mislije vmešamo marelični liker. Zmes dodamo k jajčni masi in zmešamo. Sladko smetano čvrsto stepemo in je dve tretjini vmešamo v maso. Kremo damo za 10 ur v zamrzovalnik.
Iz ledene kreme izrežemo kroglice. Pomagamo si z žlico za sladoled. Kroglice ledene kreme okrasimo s preostalo smetano, potresemo s čokoladnimi ostružki in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita s sneženimi kapicami
Palačinke z nadevom iz višenj in kremnega sira
Palačinke so večna klasika, pri izbiri nadeva pa si lahko privoščimo malce ustvarjalnosti