© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ledena krema s sadnim mislijem

Ledena sladička za vroče dni

Ledena krema s sadnim mislijem

Ledena sladička za vroče dni

Čas priprave 40 min + hlajenje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
KOCHEN ELSA DEGENHART - S†SSSPEISEN

Sestavine

  • 5 rumenjakov
  • 100 g sladkorja
  • 1 žlica masla
  • 80 g sadnih mislijev
  • 0,5 dl mareličnega likerja
  • 2 dl sladke smetane
  • čokoladni ostružki za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 5 rumenjakov
  • 100 g sladkorja
  • 1 žlica masla
  • 80 g sadnih mislijev
  • 0,5 dl mareličnega likerja
  • 2 dl sladke smetane
  • čokoladni ostružki za posip

Postopek

1

V posodi zmešamo rumenjake s sladkorjem, nato pa v vodni kopeli stepemo v gosto maso. Odstavimo in maso med mešanjem ohladimo.

2

V ponvi segrejemo maslo in na njem zlato rjavo prepražimo sadne mislije. V ohlajene mislije vmešamo marelični liker. Zmes dodamo k jajčni masi in zmešamo. Sladko smetano čvrsto stepemo in je dve tretjini vmešamo v maso. Kremo damo za 10 ur v zamrzovalnik.

3

Iz ledene kreme izrežemo kroglice. Pomagamo si z žlico za sladoled. Kroglice ledene kreme okrasimo s preostalo smetano, potresemo s čokoladnimi ostružki in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.