Zanimivosti

Ne zamudite najboljšega trenutka za postavitev sončne elektrarne

Oglasno sporočilo
26. 6. 2024, 08.12
Posodobljeno: 1. 7. 2024, 09.41
Deli članek:

Sončna elektrarna prinaša čistejšo energijo in dolgoročne prihranke. Vendar je odločitev za investicijo v sončno elektrarno pogosto povezana z vprašanjem vračilne dobe in višine prihrankov. Poglejmo, kako lahko GEN-I Sonce pomaga doseči optimalne rezultate.

Investicija v sončno elektrarno

Vračilna doba za sončno elektrarno z pridobljeno subvencijo Borzena in GEN-I modelom odkupa viškov električne energije znaša v povprečju 8 let. Če pa se odločite za sončno elektrarno s hranilnikom energije, se vračilna doba podaljša na 11 let. Ta čas je relativno kratek v primerjavi z življenjsko dobo sončne elektrarne, ki znaša 30 let, kar pomeni, da bo večina naložbe pokrita v prvih letih delovanja.

Kako deluje GEN-I model odkupa viškov

Sistem GEN-I omogoča, da presežke proizvedene električne energije, ki jih vaša sončna elektrarna ustvari, GEN-I odkupi in vam tako zmanjša mesečne stroške za elektriko. V poletnih mesecih, ko je proizvodnja elektrike večja, lahko vaš račun za elektriko celo znaša 0 €, preostali del presežne energije pa se prenese v naslednji mesec kot dobropis. Na ta način lahko prihranite več kot 1.000 € na leto.

Primeri prihrankov z GEN-I Sonce

Gospodinjstvo s toplotno črpalko in letno porabo 12.220 kWh:

  • Sončna elektrarna z močjo 13,2 kW: Letni strošek pred izgradnjo: 2.318 €, letni prihranki po izgradnji: 1.142 €. Vračilna doba: 8 let.
  • Sončna elektrarna s hranilnikom energije z močjo 12,3 kW in kapaciteto 9,2 kWh: letni prihranki: 1.310 €. Vračilna doba: 10 let.

Prednosti hranilnikov energije

Hranilniki energije omogočajo shranjevanje presežne energije, kar zmanjšuje preobremenjenost omrežja in zagotavlja večjo energetsko neodvisnost. S tem se lahko izognete tudi zavrnitvi soglasij za priključitev zaradi omejene moči omrežja. Poleg tega hranilniki energije omogočajo, da koristite cenejšo elektriko iz omrežja ponoči in med nizkimi dnevnimi tarifami, medtem ko shranjeno energijo uporabljate v konicah, ko je energija dražja.

Sami se prepričajte o prihrankih

GEN-I Sonce ponuja kalkulator prihrankov, ki vam omogoča enostavno primerjavo trenutnih stroškov električne energije s stroški po postavitvi sončne elektrarne. Na ta način lahko hitro izračunate, koliko boste prihranili s prehodom na samooskrbo.

Ujemite mesece cenejše elektrike

Za vse, ki se bodo do konca septembra odločili za izgradnjo sončne elektrarne, GEN-I ponuja poseben akcijski cenik, ki zagotavlja 99,99 % nižje cene elektrike do začetka samooskrbe oziroma največ do 31. 12. 2024. To pomeni, da boste že pred priklopom sončne elektrarne znatno prihranili pri stroških elektrike.

Večja energetska neodvisnost

V času energetske krize se je pokazalo, kako pomembna je neodvisnost od cen elektrike na trgu. Lastniki sončnih elektrarn so zaščiteni pred visokimi tržnimi cenami, saj imajo lasten vir energije. To povečuje finančno varnost in zmanjšuje vpliv nihanj na mednarodnih energetskih trgih.

Investicija v sončno elektrarno z GEN-I Sonce je pametna odločitev za vse, ki želijo dolgoročno prihraniti in prispevati k čistejšemu okolju. Z individualnim pristopom, strokovno izvedbo in certificirano kakovostjo je GEN-I Sonce zanesljiv partner na vaši poti k energetski neodvisnosti. Izkoristite prednosti samooskrbe z električno energijo in postanite del zelene prihodnosti.

Estrada

winona-ryder
Holywoodski nesmisel

Winona Ryder: "Producenti so menili, da nisem dovolj lepa"

Shannen Doherty
Po hudi bolezni

Umrla je priljubljena igralka Shannen Doherty

Alec Baldwin
Sojenje zaradi uboja

Presenetljivo: Sodnica razveljavila obtožnico proti igralcu Alecu Baldwinu

Alec Baldwin
Grozi mu 18 mesecev zapora

Začelo se je sojenje Alecu Baldwinu, en posnetek ga je še posebej prizadel

Kim Kardashian
Bizarno

Kim Kardashian za mladosten videz uporabljala lososovo spermo

brad-pitt, igralec
Z mlajšimi omejeno

Brad Pitt nima praktično nobenega stika s svojimi odraslimi otroki

Zanimivosti

barbie
Nič od tega

Barbika ali Ken? Mattel je v svoj asortiman dodal lutke nevtralnega spola

shakira
Zanimivosti

Shakira podaljšala odmor na finalni tekmi

Revija History naslovka
Delovna sila

Beli sužnji v britanskih kolonijah

zaoeljivke_1
Trijntje

Smrtonosne mlade zapeljivke

hladne pijače, poletje, napitki
Koristno in uporabno

Zvijače, s katerimi bo pijača hladna že v nekaj minutah

profimedia-0319203561
Koebenhavn

S pobiranjem smeti in javnim prevozom do brezplačne hrane, kave ali prenočišča