Vokalna ekstaza

Perpetuum Jazzile na Aktualu: Križanke, prihajamo!

Alenka Sivka
27. 5. 2024, 17.15
Posodobljeno: 14. 6. 2024, 17.55
Deli članek:

Martina Švab in Gašper Rifelj sta v jutranjem programu Aktuala gostila dva člana popularne vokalne skupine Perpetuum Jazzile, ki bo v petek, 31. maja v Križankah.

Luka Švigelj
Perpetuum Jazzile na Radiu Aktual.

Perpetuum Jazzile je slovenski zbor a cappela, ki izvaja pop in jazz. Ustanovil in vodil ga je leta 1983 Marko Tiran, potem je vodstvo prevzel Tomaž Kozlevčar in za njim Peder Karlsson. Za priredbo pesmi Africa, s katero so dosegli neverjetno gledanost na družbenih omrežjih, je zbor prejel viktorja za posebne dosežke. Bogat koncertni repertoar Perpetuum Jazzile vključuje edinstvene vokalne aranžmaje poznanih slovenskih in svetovnih uspešnic izvajalcev kot so ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Lady Gaga, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees, pa tudi ljudske pesmi.

Luka Švigelj
V studiu je bilo veselo in sproščeno, po oddaji pa še bolj!

Martina Švab in Gašper Rifelj sta v jutranjem programu Aktuala gostila dva člana popularne vokalne skupine Perpetuum Jazzile, ki bo v petek, 31. maja v Križankah. Karin Ahčin je povedala, da so imeli kar 10 urno produkcijsko vajo med vikendom. Tim Čuček je obljubil velik spektakel, 46 jih bo zapelo in zaplesalo na prireditvi, ki so jo poimenovali Vokalna ekstaza. »To bo pravi pevski in koreografski spektakel«, je obljubil Tim. Karin Ahčin je prevzela koreografski del nastopa, ki ga je prej 10 let opravljala Nastja Vodenik.

Ali so koreografije zahtevne, je zanimalo Martino, ki je priznala, da nima nekega občutka za ritem. Tim in Karin sta jo potolažila, da se da vse naučiti in priučiti.

Pa je težje nastopati pred domačo ali tujo publiko, je vprašal Gašper. Karin je odgovorila, da pred domačo, ker vsakokrat pričakuje nekaj novega in jo je treba vedno znova navdušiti. Martina je obljubila, da bodo Aktualovci prišli na spektakel in rajali skupaj z njimi.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka