Pevka in voditeljica oddaje Delovna akcija Ana Praznik se do hrane obnaša zelo odgovorno, to pa s partnerjem Petrom učita tudi hčerko Otjo. Hrano, kot pravi, zavržejo samo in izključno, kadar se pokvari, denimo splesni ali zakisa. Če jogurtu preteče rok in če ni zakisan, ga pojedo. Tudi ostankov od kosil ne mečejo stran, temveč iz njih naredijo novo jed. »Moja Otja se včasih pošali in reče, da smo na morju lani ves čas jedli ostanke,« smeje se prizna Ana in pojasni: »Ker smo prvi dan preveč skuhali, a je bilo premalo za tri za naslednji dan, smo še nekaj dodali. In tudi to je bilo preveč, pa smo spet nekaj spremenili in je spet ostalo …« Ana je sicer v kuhinji zelo spretna, še bolj pa je njen Peter, zato mu z veseljem prepusti kuhalnico.
Na morju je ves čas jedla samo ostanke
Do hrane ima pevka in voditeljica zelo spoštljiv odnos.