Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Uživanje rib zmanjšuje nevarnost srčnega napada


T.C.
4. 1. 2015, 22.44
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:56
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pri ljudeh, ki jedo ribe najmanj enkrat na mesec, je možnost srčnega napada precej manjša kot pri ljudeh, ki rib ne uživajo.

riba ženska hrana morje zdravje tony
Arhiv Svet24
Morske ribe so zdrave, a niso z Drave.

Po ugotovitvah ameriške študije, ki jo je te dni objavila zdravstvena revija JAMA, naj bi namreč ljudje, ki jedo ribe enkrat do trikrat mesečno, imeli 40 odstotkov manj možnosti, da doživijo srčni infarkt, kot tisti, ki sploh ne jedo rib.

Študija, ki so jo v 12 letih izvedli pri 43.000 ljudeh, pa je presenetljivo pokazala, da tedensko prehranjevanje z ribami ne prinaša vidnejših prednosti za tiste, ki jedo ribe petkrat na teden.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.