Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prehrana / stran 391

Hrbtenica, bolečina, vretenca, sedenje, računalnik

Smo deformirana sedeča bitja

Dandanes ljudje vse preveč sedimo, in to je osnovni razlog, da se nas vse več sooča z bolečinami v križu. Mnoge od njih bi lahko preprečili, če bi vedeli, kako, zato smo se po pomoč obrnili na prim. dr. Iztoka Tomazina, zdravnika specialista splošne, družinske in urgentne medicine.

Tina Horvat / Zvezde
11. 11. 2015, 07.55
meso.jpg

Meso res povzroča raka?

Pred kratkim je Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) vrgla med mesojedo ljudstvo pravo bombo, ko je razglasila, da je mednarodna agencija za raziskavo raka (na sestanku oktobra v Lyonu) mesne izdelke označila kot rakotvorne.

Milka Krapež
8. 11. 2015, 08.30
profimedia-0013781878

Kdor ga pije, v postelji dlje zdrži

Nekaj kozarcev piva pred spolnimi odnosi moškim pomaga, da se bolje izkažejo v postelji. Zaradi železa so bolj vzdržljivi, zaradi fitoestrogenov iz alkohola pa orgazem doživijo pozneje.

Tamara Pirih
7. 11. 2015, 08.12
dietna pijača

Dietne pijače škodljive tako kot alkohol in cigareti

Dietne pijače naj bi bile, kot oglašujejo proizvajalci, bolj zdrave od »navadnih«, Alja Dimic, prehranska terapevtka iz Centra Holistic, pa pravi, da so zelo škodljive in da naj raje izberemo druge napitke. Alternativ je kar nekaj, med njimi tudi zeliščni čaj in sveža izvirska voda.

Sašo Avramovič
3. 11. 2015, 20.35
resveratrol3.jpg

Ena molekula, ki preprečuje številne težave

Ali bo »čudežna molekula« resveratrol pomagala zajeziti najpogostejše zdravstvene težave, s katerimi se soočamo v razvitem svetu, je vprašanje, s katerim se vse bolj ukvarjajo raziskovalci. Rezultati več kot 4000 študij, ki proučujejo vsestranske vplive resveratrola, pa so vse bolj obetavni.

nn
2. 11. 2015, 08.00
Manj svečk za manj grobov

Ne samo na mrtve, mislimo tudi na žive

Slovenci po porabi nagrobnih sveč, skupaj z Avstrijci in Poljaki, sodimo v evropski vrh, saj v povprečju na leto prižgemo okoli 6000 ton oziroma 15 milijonov sveč.

Renata Žnidar
30. 10. 2015, 16.38
Meso mehčajo s kalgonom

Meso le ni tako škodljivo, kot je poročala Svetovna zdravstvena organizacija

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v četrtek sporočila, da odmevno poročilo ene njenih agencij, ki je uživanje predelanega mesa povezalo z rakom, ljudi ne poziva, naj prenehajo uživati meso v celoti. Kot so poudarili, je poročilo le pokazalo, da manjše uživanje predelanega mesa lahko zmanjša tveganje za kolorektalni rak.

STA
30. 10. 2015, 11.43
Zdrave jesenske počitnice za vso družino.jpg

Ste tudi vi za 100% Zdrave jesenske počitnice?

Jesenske počitnice so se pričele, juhu! Konec oktobra je 100% najbolj vznemirljiv in igriv za naše najmlajše. Ampak, ne pozabite, tako otroci kot tudi odrasli smo vsak dan izpostavljeni stresu, novim izzivom in obremenitvam, zato je ključno, da si skupaj privoščite tudi nekaj zdravih in sprostitvenih dni za 100% regeneracijo in novo energijo celotne družine.

R.T
29. 10. 2015, 10.16
tree_of_life.jpg

Dr. Jana Wahl, kirurginja, o pravih vzrokih bolezni

Jana Wahl je zdravnica, splošna kirurginja, kakršnih je tudi pri nas kar precej. A v nečem je posebna: njeno zanimanje za zdravje njenih bolnikov presega okvire običajnega znanja zdravnikov, ker jo zanima poglobljeno poznavanje tokov, ki privedejo človeka do tega, da zboli. Tako se je znašla na poti funkcionalne medicine, katere začetnik in utemeljitelj je svetovno znani ameriški zdravnik dr. Mark Hyman. Dr. Wahlova ga je na izobraževanju v ZDA tudi spoznala. Pripovedovala nam je, da si želi priložnosti tudi za naše bolnike, da bi se zdravili celostno.

Milka Krapež
28. 10. 2015, 11.09
klobase, hrenovke.jpg

Novica, ki bo prestrašila ljubitelje mesa

Prehranjevanje s klobasami, šunko in drugim predelanim mesom, verjetno pa tudi rdeče meso, povzroča raka na debelem črevesu, je objavila Mednarodna agencija za raziskave raka (IARC), ena od vej Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

STA/G.G.
26. 10. 2015, 13.24
kosilo.jpg

Teh ostankov kosila ne smeti jesti!

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste ostanke kosila shranili in jih ponovno pripravili za večerjo? Čeprav to počnemo skoraj vsi, je potrebno vedeti, da moramo biti z nekaterimi ostanki hrane izredno previdni, saj nam lahko škodijo.

M.J.
26. 10. 2015, 11.04
resveratrol2.jpg
Prehrana · Oglas

Molekula, ki upočasni staranje

Staranje je še vedno ne povsem pojasnjen proces, ki pa je povezan s poškodbami znotraj celic, na kar vplivajo tudi prosti radikali. Ti nastajajo tako med normalnimi kemijskimi reakcijami v celici kot tudi zaradi škodljivih okoljskih vplivov. V boju proti prostim radikalom so izjemnega pomena antioksidanti – eden izmed najmočnejših je resveratrol.

26. 10. 2015, 08.00

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.