Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zakaj nutricionisti ne jedo hrenovk?


K. M. Foto: Pexels
7. 8. 2024, 11.50
Posodobljeno
08. 08. 2024 · 11:52
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Zakonsko je v piščančjih hrenovkah dovoljeno največ 20 odstotkov maščob.

Čeprav v zdravi in uravnoteženi prehrani navadno velja pravilo, da je v zmernih količinah dobro in dovoljeno vse, vendarle obstajajo živila in pijače, po katerih nutricionisti in prehranski strokovnjaki nikoli ne posegajo.

Vroče hrenovke (hot dog) so v Ameriki že dolgo eno najbolj priljubljenih živil hitrega prehranjevanja, ki vse večjo veljavo dobivajo tudi pri nas. A kljub njihovi priljubljenosti se nutricionisti nikakor ne morejo pripraviti do tega, da bi vzljubili to tako priljubljeno in že skoraj ikonično ameriško jed. Vzrok za to je precej preprost. Hrenovke (pa tudi druge podobne salame in klobase) spadajo med visoko predelana živila, ki vsebujejo bolj malo mesa, a veliko natrija in nitratov, ki veljajo za rakotvorne. Hrenovke torej spadajo med najbolj nezdrava živila, ki našemu telesu v nobenih okoliščinah ne prinašajo koristi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.