Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čebulni sirup


Stane Mažgon, Pomagaj si sam
1. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Pogosta uporaba sveže čebule v kuhinji preprečuje nastanek najrazličnejših bolezni.

V vsakem gospodinjstvu je čebula znana kot zelenjava in začimba. Prav pa bi bilo, da bi tudi pri zdravljenju dobila mesto, ki si ga zasluži.

Dve veliki čebuli narežemo na kolobarje, jih posujemo s sladkorjem kandis in pustimo stati čez noč. Širjenje neprijetnega vonja preprečimo tako, da posodo tesno zapremo. Sok, ki se izloči, shranimo v hladilniku. Pri kašlju in hripavosti jemljemo večkrat na dan po jedilno žlico soka, ki nima več močnega okusa po čebuli. Priporočljiv je tudi za otroke, ki imajo vnetje dihal.

Veliko čebulo zmečkamo, prelijemo s 100 ml vode, pustimo, da stoji 2 uri, nato sok odcedimo in prekuhamo s 150 g sladkorja. Uporabimo lahko sladkor kandis.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.