© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čebulni sirup


Stane Mažgon, Pomagaj si sam
1. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pogosta uporaba sveže čebule v kuhinji preprečuje nastanek najrazličnejših bolezni.

cebulni sirup.jpg

V vsakem gospodinjstvu je čebula znana kot zelenjava in začimba. Prav pa bi bilo, da bi tudi pri zdravljenju dobila mesto, ki si ga zasluži.

Dve veliki čebuli narežemo na kolobarje, jih posujemo s sladkorjem kandis in pustimo stati čez noč. Širjenje neprijetnega vonja preprečimo tako, da posodo tesno zapremo. Sok, ki se izloči, shranimo v hladilniku. Pri kašlju in hripavosti jemljemo večkrat na dan po jedilno žlico soka, ki nima več močnega okusa po čebuli. Priporočljiv je tudi za otroke, ki imajo vnetje dihal.

Veliko čebulo zmečkamo, prelijemo s 100 ml vode, pustimo, da stoji 2 uri, nato sok odcedimo in prekuhamo s 150 g sladkorja. Uporabimo lahko sladkor kandis.

E-novice · Zdravje

Prijavite se na e-novice o zdravju in odkrijte nasvete za boljše počutje, vitalnost in ravnovesje.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.