© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Portorož: Nova priznanja za Terme Ptuj in kulinarično ponudbo


tednik
Majda Goznik
12. 11. 2018, 11.53
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tudi letošnji, že 65. Gostinsko-turistični zbor je bil nadvse uspešen za zaposlene Term Ptuj, ki so se ponovno izkazali v strokovnih tekmovanjih s področja gostinstva in turizma. Mitja Mohorko in Sonja Novak sta letos prejela zlato medaljo in zlato priznanje v pripravi pogrinjka, Damjana Trstenjak je bila ponovno zlata v pripravi in postrežbi kave, Maja Primožič je prejela srebrno priznanje v receptorskem poslovanju, prav tako tudi Urška Reberšek, ki je tekmovala v poznavanju in točenju piva.

1542023635_cg_terme_priznanja.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Damjana Trstenjak se lahko pohvali že s sedmimi oz. osmimi zlati priznanji in tudi srebrnimi v pripravi in postrežbi kave. Zanjo so vsa posebna. „Kavo se lahko nauči kuhati vsak, samo slediš navodilom za avtomat. Najbolj pa po moje odtehta, da jo postrežeš z ljubeznijo, da slediš nekemu svojemu občutku. Zelo pomemben je tudi način strežbe. Tekmujem že od leta 2009, v gostinstvu sem od leta 2005, v Primusu pa delam že 10 let. Zato me še toliko bolj veseli, da sem bila v jubilejnem letu ponovno zlata. Še naprej se bom trudila za pripravo dobre kave, postrežbo, da se bodo gostje k nam radi vračali,“ je povedala „zlata“ Damjana Trstenjak.

Letošnje tekmovanje v poznavanju in točenju piva je bilo za Urško Reberšek malo drugačno kot lansko, saj je bilo bolj naporno, na koncu se je vse lepo izšlo. „Najprej sem se morala dokazati v poznavanju piva. Sledilo je točenje piva, vsak tekmovalec pa se je moral izkazati še s pivsko kreacijo zraven prigrizka. Pripravila sem koktajl, ki sem ga poimenovala ginny v roza izvedbi, ker je bil oktober tudi mesec boja proti raku dojke. Uporabila sem pire iz češenj, ki so ga pripravili v kuhinji hotela Primus, pinky tonic, navadni gin, dva dl piva in kozarec s sladkorno obrobo, za dekoracijo pa kandirane češnje in list mete ter slamico. Priznanje je v prvi vrsti spodbuda za naprej, za pripravo še kakšne nove kreacije piva, ki bo razveselila še tako zahtevnega gosta,“ pove Urška.

»Odlika dobrega receptorja je v tem, da poskušaš gostom čim bolj ustreči, jim pomagaš, če imajo kakšne težave, da si vedno na voljo v času, ko bivajo v hotelu,« pravi Maja Primožič, prejemnica srebrnega priznanja v receptorskem poslovanju. Želje gostov so različne, tako jim pomagamo tudi, ko želijo obiskati našo vinorodno okolico oz. kraje, jim organiziramo izlete, ki si jih želijo. „Delo v turizmu in z ljudmi me je že od nekaj privlačilo, v tem sem se našla, v tem delu uživam. V turizmu delam že deset let.“

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.