Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Portorož: Nova priznanja za Terme Ptuj in kulinarično ponudbo


Majda Goznik
12. 11. 2018, 11.53
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tudi letošnji, že 65. Gostinsko-turistični zbor je bil nadvse uspešen za zaposlene Term Ptuj, ki so se ponovno izkazali v strokovnih tekmovanjih s področja gostinstva in turizma. Mitja Mohorko in Sonja Novak sta letos prejela zlato medaljo in zlato priznanje v pripravi pogrinjka, Damjana Trstenjak je bila ponovno zlata v pripravi in postrežbi kave, Maja Primožič je prejela srebrno priznanje v receptorskem poslovanju, prav tako tudi Urška Reberšek, ki je tekmovala v poznavanju in točenju piva.

1542023635_cg_terme_priznanja.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Damjana Trstenjak se lahko pohvali že s sedmimi oz. osmimi zlati priznanji in tudi srebrnimi v pripravi in postrežbi kave. Zanjo so vsa posebna. „Kavo se lahko nauči kuhati vsak, samo slediš navodilom za avtomat. Najbolj pa po moje odtehta, da jo postrežeš z ljubeznijo, da slediš nekemu svojemu občutku. Zelo pomemben je tudi način strežbe. Tekmujem že od leta 2009, v gostinstvu sem od leta 2005, v Primusu pa delam že 10 let. Zato me še toliko bolj veseli, da sem bila v jubilejnem letu ponovno zlata. Še naprej se bom trudila za pripravo dobre kave, postrežbo, da se bodo gostje k nam radi vračali,“ je povedala „zlata“ Damjana Trstenjak.

Letošnje tekmovanje v poznavanju in točenju piva je bilo za Urško Reberšek malo drugačno kot lansko, saj je bilo bolj naporno, na koncu se je vse lepo izšlo. „Najprej sem se morala dokazati v poznavanju piva. Sledilo je točenje piva, vsak tekmovalec pa se je moral izkazati še s pivsko kreacijo zraven prigrizka. Pripravila sem koktajl, ki sem ga poimenovala ginny v roza izvedbi, ker je bil oktober tudi mesec boja proti raku dojke. Uporabila sem pire iz češenj, ki so ga pripravili v kuhinji hotela Primus, pinky tonic, navadni gin, dva dl piva in kozarec s sladkorno obrobo, za dekoracijo pa kandirane češnje in list mete ter slamico. Priznanje je v prvi vrsti spodbuda za naprej, za pripravo še kakšne nove kreacije piva, ki bo razveselila še tako zahtevnega gosta,“ pove Urška.

»Odlika dobrega receptorja je v tem, da poskušaš gostom čim bolj ustreči, jim pomagaš, če imajo kakšne težave, da si vedno na voljo v času, ko bivajo v hotelu,« pravi Maja Primožič, prejemnica srebrnega priznanja v receptorskem poslovanju. Želje gostov so različne, tako jim pomagamo tudi, ko želijo obiskati našo vinorodno okolico oz. kraje, jim organiziramo izlete, ki si jih želijo. „Delo v turizmu in z ljudmi me je že od nekaj privlačilo, v tem sem se našla, v tem delu uživam. V turizmu delam že deset let.“

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.