Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

FOTO: Vila Otočec vnovič odprla vrata


Tekst in foto: M. Martinović
7. 3. 2018, 14.30
Posodobljeno
08. 03. 2018 · 12:07
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

vila_11.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Po osmih mesecih je Vila Otočec danes vnovič odprla vrata.
vila_15.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Dimitrij Piciga je prepričan v uspeh kulinarične ponudbe vile in turistične ponudbe okolice.
vila_22.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Gostom bodo nudili dolenjske dobrote, za napovedane skupine in dogodke bosta poskrbela Damjan in Tanja Fink.

Na čudoviti lokaciji z razgledom od Trške gore do otoškega gradu se je v minulih letih sklenilo nič koliko zakonskih zvez in odplesalo maturantskih plesov, lanskega junija pa je znamenita Vila Otočec zaradi stečaja podjetja Kronex zaprla vrata. A jih je danes vnovič odprla, saj je od stečajnega upravitelja objekt v najem vzel Dimitrij Piciga, ki je okoli sebe zbral ekipo z odločnim namenom, da dopolnijo in presežejo turistično ponudbo regije in države.

Vila nudi 17 sob, dve dvorani, ki sprejmeta vsaka do 200 ljudi, in pa v uvodu omenjeno veliko dvorano za večje dogodke, še vedno jo krasi čudovita prostorna terasa. Novi najemniki objekt niso bistveno spreminjali, stene krasijo slike ljubiteljske slikarke, upokojenke Metode Turk, so pa na današnji otvoritvi nakazali, da bo njihova ponudba tesno povezana s tradicijo in lokalno kulinariko. Že pred uradno otvoritvijo je bilo predavanje etnologa prof. dr. Janeza Bogataja na temo »Dolenjska kulinarika v lokalni turistični ponudbi«, in sicer v sklopu projekta Dobrote Dolenjske. Tega izvaja Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline, z letošnjim letom pa se mu je pridružil tudi Zavod Novo mesto.

Piciga je danes za Dolenjski list povedal, da imajo trenutno pet zaposlenih. Njegova naloga bo, da bo v vilo pripeljal goste, za njihovo dobro počutje pa bo skrbel Matjaž Makovec: »Ker pa vemo, da je v vsakem hotelu ali gostišču kulinarika središče, sem ponosen, da imamo Damjana in Tanjo Fink, da sta sprejela izziv, da bosta skrbela za kulinariko v hotelu in za dogodke. Da pa bo pridih skladen s kulinarično tradicijo Dolenjske in dolenjskimi dobrotami, se je temu projektu pridružila še ekipa Dobrote Dolenjske s Špelo Smuk in ostalo ekipo.« Vila je prve goste sicer že sprejela.

Današnje otvoritve sta se med drugimi udeležila tudi novomeški župan Gregor Macedoni in direktor Zavoda Novo mesto Marjan Hribar.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.