© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept na preizkušnj: Pečen radič


Sonja Grizila
14. 4. 2024, 05.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vitlof in čvrste glavice tržiškega radiča (prvi je svetlo rumen, drugi rdeč) je škoda pripravljati kot običajno solato. Pečena sta naravnost odlična!

recept na preizkusnji.jpg
Shutterstock
Pečen radič

Sestavine

vitolf ali tržiški radič
malo soli
oljčno olje
balzamični kis
parmezan

Priprava
1. Če potrebujemo na hitro zanimivo prilogo ali predjed, odstranimo zunanje poškodovane liste in radič po dolgem razpolovimo, kos korenine pustimo, da ne razpade. Potresemo ga z malo soli in na hitro opečemo na vročem oljčnem olju, da zlato porumeni, kar traja le nekaj minut.
2. Ponudimo takoj, ko je še hrustljav. Lahko ga pokapamo z zgoščenim balzamičnim kisom ali potresemo z na grobo nastrganim parmezanom.

Preberite še

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 15., 9. april, 2024.

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.

01_Jana_15.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.