Nasveti

Iz babičine shrambe: Testenine z morskimi kozicami in špinačo

Metka McCully Žigon
24. 5. 2024, 03.38
Deli članek:

Postrežete jih lahko kot imenitno predjed ali kot samostojen obrok. Priprava vam ne bo vzela veliko časa, jed pa bo kot iz restavracije.

Profimedia
Testenine z morskimi kozicami in špinačo

Za pripravo potrebujete svežo, mlado špinačo, zamrznjena ni primerna za tale recept. Potrebujete res veliko špinače, ker se pri kuhanju zelo skrči. Kozice kupite že očiščene. Uporabite lahko sveže, iz slanice ali zamrznjene, ki jih prej odtalite.

Sestavine

·         testenine (količina glede na lakoto oziroma glede na to, ali bo za predjed ali glavno jed)

·         4 stroki česna

·         200–250 g očiščenih repkov kozic   

·         1 žlica olivnega olja + 1 žlička masla

·         sol in poper po okusu

·         4 velika prgišča sveže, mlade špinače (približno 400 g)

·         4 jušne žlice sladke smetane (50–100 ml)

·         4 čajne žličke masla

·         4 jušne žlice ribanega parmezana

·         sok in lupinica ene limone

Priprava

1. Testenine skuhajte posebej (pazite, da jih ne razkuhate). Uporabite lahko široke rezance ali pa najtanjše špagete.

2. V večji ponvi segrejte olje in sesekljan česen. Dodajte kozice in maslo. Pražite 5 minut. Po okusu solite in poprajte.

3. Ko so kozice zapečene, jih poberite ven in odložite na krožnik. V isto ponev sedaj dajte preostalo maslo, smetano in špinačo. Ko špinača malo ovene (od 3 do 5 minut), dodajte odcejene testenine, kozice in parmezan. Kuhajte še minuto ali dve. Če je vse skupaj presuho, zalijte s pol kozarca vode, v kateri so se kuhale testenine. Na koncu vmešajte še limonin sok.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 21, 21. maj, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!