Angleški čajni piškoti
Preprost recept, ki se vedno posreči

Za 90 piškotov
Priprava: 30 minut
Hlajenje: 2 uri
Pečenje: 15 minut (za vsak pekač)
Sestavine: 440 g moke * 150 g sladkorja * 2 jajci * za noževo konico soli * za noževo konico mletega cimeta * 200 g masla.
Priprava: Moko presejemo v kupčku na delovno površino. V sredini kupčka naredimo jamico, vanjo damo sladkor in jajci. Na moko potresemo sol in cimet. Na rob jamice damo koščke mrzlega masla. Vse sestavine na hitro zgnetemo v testo. Testo zavijemo v folijo in damo za 2 uri v hladilnik, da počiva. Pekače obložimo s papirjem za peko. Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo testo v ploščo, debelo 1 cm. S pomokanimi modelčki izrežemo piškote poljubnih oblik. Zložimo jih na pekače in pečemo v vroči pečici pri 200 stopinjah 15 minut. Ko so piškoti pečeni, jih z nožem previdno ločimo od papirja, preložimo na rešetko in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Nasvet: Krhki masleni piškoti ostanejo sveži in okusni tudi do tri tedne, če jih hranimo v pločevinasti škatli s tesno prilegajočim se pokrovom.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se