Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Angleški čajni piškoti


Jana
9. 12. 2009, 14.37
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preprost recept, ki se vedno posreči

Angleški čajni piškoti

Za 90 piškotov
Priprava: 30 minut
Hlajenje: 2 uri
Pečenje: 15 minut (za vsak pekač)

Sestavine: 440 g moke * 150 g sladkorja * 2 jajci * za noževo konico soli * za noževo konico mletega cimeta * 200 g masla.

Priprava: Moko presejemo v kupčku na delovno površino. V sredini kupčka naredimo jamico, vanjo damo sladkor in jajci. Na moko potresemo sol in cimet. Na rob jamice damo koščke mrzlega masla. Vse sestavine na hitro zgnetemo v testo. Testo zavijemo v folijo in damo za 2 uri v hladilnik, da počiva. Pekače obložimo s papirjem za peko. Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo testo v ploščo, debelo 1 cm. S pomokanimi modelčki izrežemo piškote poljubnih oblik. Zložimo jih na pekače in pečemo v vroči pečici pri 200 stopinjah 15 minut. Ko so piškoti pečeni, jih z nožem previdno ločimo od papirja, preložimo na rešetko in pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Nasvet: Krhki masleni piškoti ostanejo sveži in okusni tudi do tri tedne, če jih hranimo v pločevinasti škatli s tesno prilegajočim se pokrovom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.