Korenčkova juha
K juhi tekne svež, hrustljav kruh.

Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Kuhanje: 30 minut
Sestavine: 400 g korenja * 400 g krompirja * 1 peteršiljeva korenina (150 g) * 1 čebula * 1 žlica masla * 1 vejica majarona * 1 liter kokošje juhe (lahko iz kocke) * 1 žlica kisle smetane * sol * poper; * za dodatek: 2 paradižnika * 1 avokado * 1 žlica limoninega soka * 300 g šunke * 1 žlica sončničnega olja.
Priprava: Korenje in krompir olupimo, umijemo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V kozici segrejemo maslo in med mešanjem prepražimo najprej čebulo, nato pa dodamo še korenje in krompir. Zalijemo z vročo juho, dodamo majaron in kuhamo, da počasi vre v pokriti posodi 20 minut. Iz juhe poberemo majaron, prilijemo kislo smetano, solimo, popramo in sesekljamo s paličnim mešalnikom. Pripravimo pikantni dodatek. Paradižnika razrežemo, očistimo semenja in narežemo na kockice. Avokado olupimo, odstranimo koščico, meso pa narežemo na kockice. Takoj pokapljamo z limono, da ne porjavi. Šunko narežemo na kockice in popečemo v teflonski ponvi na malo olja. Pomešamo paradižnik, avokado in popečeno šunko. Solimo in popramo. Ponudimo k juhi.
Nasvet: Po želji ponudimo k juhi tudi kislo smetano, ki si jo vsakdo vzame po okusu. K juhi tekne svež, hrustljav kruh.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se