Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pršut z mariniranim korenjem


Jana
29. 3. 2010, 15.14
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Lahko je tudi predjed na velikonočni mizi.

Pršut z mariniranim korenjem

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 10 minut

Sestavine: 12 enako velikih korenčkov * sol * sladkor * 12 rezin pršuta (ali šunke) * 200 g rukole * 1 šalotka * 1 pomaranča * 2 žlički gorčice * 1 žlička karija v prahu * 2 žlici vinskega kisa * 6 žlic olja * poper.

Priprava: Korenje na tanko olupimo in umijemo. V malo vode z dodatkom soli in sladkorja ga kuhamo približno 10 minut, da ostane še nekoliko čvrsto. Odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo in osušimo na papirnati brisači. Šalotko olupimo in na drobno sesekljamo. Iztisnemo pomarančo in zmešamo pomarančni sok, gorčico, kari, šalotko in kis. Solimo in popramo. V tankem curku prilivamo olje in stepamo z metlico, da dobimo solatni preliv. Rukolo očistimo, operemo in odcedimo. Vsak korenček ovijemo z rezino pršuta ali šunke. V plitvo skledo damo rukolo, na vrh zložimo korenčke in vse skupaj pokapljamo s solatnim prelivom.

Nasvet: K mariniranim, s pršutom ovitim korenčkom na rukoli ponudimo hrustljav svež kruh in trdo kuhana jajca, v velikonočnem času seveda pirhe.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.