Pršut z mariniranim korenjem
Lahko je tudi predjed na velikonočni mizi.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 10 minut
Sestavine: 12 enako velikih korenčkov * sol * sladkor * 12 rezin pršuta (ali šunke) * 200 g rukole * 1 šalotka * 1 pomaranča * 2 žlički gorčice * 1 žlička karija v prahu * 2 žlici vinskega kisa * 6 žlic olja * poper.
Priprava: Korenje na tanko olupimo in umijemo. V malo vode z dodatkom soli in sladkorja ga kuhamo približno 10 minut, da ostane še nekoliko čvrsto. Odcedimo, oplaknemo z mrzlo vodo in osušimo na papirnati brisači. Šalotko olupimo in na drobno sesekljamo. Iztisnemo pomarančo in zmešamo pomarančni sok, gorčico, kari, šalotko in kis. Solimo in popramo. V tankem curku prilivamo olje in stepamo z metlico, da dobimo solatni preliv. Rukolo očistimo, operemo in odcedimo. Vsak korenček ovijemo z rezino pršuta ali šunke. V plitvo skledo damo rukolo, na vrh zložimo korenčke in vse skupaj pokapljamo s solatnim prelivom.
Nasvet: K mariniranim, s pršutom ovitim korenčkom na rukoli ponudimo hrustljav svež kruh in trdo kuhana jajca, v velikonočnem času seveda pirhe.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se