© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bruskete


Jana
20. 7. 2009, 01.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Košček kruha in kak osvežujoč zelenjavni namaz sta dobra rešitev za poletno malico, kosilo ali večerjo, pa tudi za kakšno slovesnejšo priložnost. S kozarcem soka ali piva seveda.

Bruskete
 Košček kruha in kak osvežujoč zelenjavni namaz sta dobra rešitev za poletno malico, kosilo ali večerjo, pa tudi za kakšno slovesnejšo priložnost. S kozarcem soka ali piva seveda.

To je kruhek »na italijanski način«, kar lahko pomeni marsikaj, osnova pa je zmeraj taka: košček kruha (velik naj bo kakor pol toasta) opečemo in s čopičem premažemo z dobrim olivnim oljem. Potresemo z drobno sesekljanim česnom in peteršiljem (po okusu) in ponudimo.


Prva dopolnitev: brusketo potresemo z na drobno sesekljanim paradižnikom, ki ga po okusu pokapljamo z balzamičnim kisom. Zares simbolično.
Druga dopolnitev: brusketo potresemo z na drobno narezanim paradižnikom in enako zrezano popečeno papriko. 
Seveda lahko dodajamo koščke sira, šunke, kislih kumaric, gobic in še marsičesa. Najbolj prava pa je brusketa s prvo dopolnitvijo, ki nadvse tekne tudi na piknikih z gorami mesa.

Preberite še

                  

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.