Bruskete
Košček kruha in kak osvežujoč zelenjavni namaz sta dobra rešitev za poletno malico, kosilo ali večerjo, pa tudi za kakšno slovesnejšo priložnost. S kozarcem soka ali piva seveda.

To je kruhek »na italijanski način«, kar lahko pomeni marsikaj, osnova pa je zmeraj taka: košček kruha (velik naj bo kakor pol toasta) opečemo in s čopičem premažemo z dobrim olivnim oljem. Potresemo z drobno sesekljanim česnom in peteršiljem (po okusu) in ponudimo.
Prva dopolnitev: brusketo potresemo z na drobno sesekljanim paradižnikom, ki ga po okusu pokapljamo z balzamičnim kisom. Zares simbolično.
Druga dopolnitev: brusketo potresemo z na drobno narezanim paradižnikom in enako zrezano popečeno papriko.
Seveda lahko dodajamo koščke sira, šunke, kislih kumaric, gobic in še marsičesa. Najbolj prava pa je brusketa s prvo dopolnitvijo, ki nadvse tekne tudi na piknikih z gorami mesa.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se