© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 67

burrata-1-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Na meniju: burrata

Zagotovo prav dobro poznate mocarelo, mehak sir brez skorje, ki izvira iz Italije in ga izdelujejo iz kravjega ali bivoljega mleka. Kako pogosto pa je na vašem meniju burrata? Oh, ko bi le lahko bila vsak dan, kajne …

Barbara Slivnik
11. 9. 2023
pesto-testenine-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Vsestranski pesto

Zeleni lističi, ki se bohotijo v marsikaterem kotu vrta ali balkona, so prava zakladnica zdravja in dobrega okusa. Govorimo seveda o baziliki, ki jo v obliki pesta z veseljem uporabljamo s celo kopico jedi.

Eva Lunc
1. 9. 2023
rizota-1-scaled_1115x560_acf_cropped.jpg

Kaj nas nauči: rižota

Najbrž že vsak ve, da je rižoto treba mešati. Toda, zakaj? Odgovor na to vprašanje nam ne pove le, zakaj, kako, koliko in kdaj je treba mešati rižoto, ampak nas nauči tudi, da tako kot rižoto lahko mešamo in skuhamo tudi druge jedi.

Uroš Mencinger
29. 8. 2023

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.