© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Lazanja z mesom in špinačo


vestnik
Uredništvo
31. 5. 2025, 11.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na vrtu vam je sedaj že zrasla mlada špinača. Ponujamo vam en namig, kako jo porabiti.

lazanja z mesom in špinačo
Dreamstime
lazanja

Sestavine za 4 osebe:
400 g testenin v listih za lazanjo (brez kuhanja)
400 g mletega mesa
1 čebula
1 košček gomolja zelene
1 korenček
200 g mlade špinače
150 g ribanega sira
400 ml paradižnikove mezge
olje
poper, sol


za bešamel omako:
600 ml mleka
100 g masla
4 žlice moke
ščepec muškatnega oreščka

Priprava:
Pripravimo bešamel omako: v posodi raztopimo maslo, dodamo moko in premešamo, nato prilivamo mleko in mešamo, da postane omaka povsem gladka. Solimo in naribamo še nekaj muškatnega oreščka.
Naredimo mesni nadev: čebulo nasekljamo in popražimo na olju, dodamo meso, nariban korenček in zeleno, prepražimo, solimo in popramo. Prelijemo s paradižnikovo omako in kuhamo 20 minut. Večkrat premešamo.
Na dno namaščenega oglatega pekača damo žlico bešamel omake, nanjo naložimo plast testa, nato še nekaj žlic mesne omake. Potresemo s sirom in špinačnimi listi. V tem zaporedju nadaljujemo, da porabimo vse sestavine. Na zgornjo plast dodamo riban sir in bešamelno omako.
Lazanjo pečemo 30 minut pri temperaturi 180 stopinj, ponudimo še toplo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.