Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Lazanja z mesom in špinačo


vestnik
Uredništvo
31. 5. 2025, 11.30
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Na vrtu vam je sedaj že zrasla mlada špinača. Ponujamo vam en namig, kako jo porabiti.

lazanja z mesom in špinačo
Dreamstime
lazanja

Sestavine za 4 osebe:
400 g testenin v listih za lazanjo (brez kuhanja)
400 g mletega mesa
1 čebula
1 košček gomolja zelene
1 korenček
200 g mlade špinače
150 g ribanega sira
400 ml paradižnikove mezge
olje
poper, sol


za bešamel omako:
600 ml mleka
100 g masla
4 žlice moke
ščepec muškatnega oreščka

Priprava:
Pripravimo bešamel omako: v posodi raztopimo maslo, dodamo moko in premešamo, nato prilivamo mleko in mešamo, da postane omaka povsem gladka. Solimo in naribamo še nekaj muškatnega oreščka.
Naredimo mesni nadev: čebulo nasekljamo in popražimo na olju, dodamo meso, nariban korenček in zeleno, prepražimo, solimo in popramo. Prelijemo s paradižnikovo omako in kuhamo 20 minut. Večkrat premešamo.
Na dno namaščenega oglatega pekača damo žlico bešamel omake, nanjo naložimo plast testa, nato še nekaj žlic mesne omake. Potresemo s sirom in špinačnimi listi. V tem zaporedju nadaljujemo, da porabimo vse sestavine. Na zgornjo plast dodamo riban sir in bešamelno omako.
Lazanjo pečemo 30 minut pri temperaturi 180 stopinj, ponudimo še toplo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.