Dominik Kozarič razkriva recept za jed, po kateri se cedijo sline
Dominik Kozarič je velik gurman. »Obožujem dobro hrano. Jem vse, najraje pa imam rahlo zapečen goveji stejk, piščanca, ribe. Kuhati sem se naučil sam in lahko rečem, da to kar obvladam,« pove glasbenik.

Dominik Kozarič že dve desetletji živi med Slovenijo in Kanarskimi otoki. Pripravlja različno hrano, zelo rad tudi takšno »na žlico«, denimo pasulj in pa vampe, nad katerimi mnogi vihajo nos. »Tiste, ki jih pripravim jaz, pomažejo s kruhom,« trdi.
Vampe je imel rad že v osnovni šoli in se je veselil, ko so jih pripravili. Ker jih drugi učenci niso marali, je dobil dvojno ali trojno porcijo. Če se mu kakšna hrana res ne zdi dobra, jo malce posoli ali pa potrese s pekočo omako, tako da pekoč okus zabriše okus jedi.
Sestavine
- 1 kilogram narezanih, kuhanih govejih vampov
- 2 na drobno narezani čebuli
- 3 stroki sesekljanega česna
- olje
- 2 veliki žlici paradižnikovega koncentrata (ne mezge, je prekisla)
- malo sladke paprike
- pol kilograma krompirja, narezanega na kocke
- sol
- poper
- lovorov list
- 2 goveji kocki
- po ščepec timijana, bazilike in majarona

Priprava
1. Na olju počasi pražimo čebulo in česen, da zlato porumenita. Dodamo paradižnik in sladko papriko, malo prepražimo, nato dodamo še krompir in spet nekoliko popražimo.
2. Začnemo dolivati vodo (od 2 do 3 x 1,5 dl). Dodamo vampe, zalijemo s toliko vode, da so pokriti, in dodamo vse začimbe: sol, poper, lovorov list, jušni kocki, timijan, baziliko in majaron. Vampe kuhamo pokrite do mehkega, kar traja dobro uro, na majhnem ognju in občasno premešamo. Razkuhan krompir da vampom kremasto strukturo in prijeten okus.
3. Postrežemo s kruhom. Zelo dobri pa so tudi pogreti naslednji dan.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se