Zavrtim si glasbo, zaplešem, se nasmejim in skuham!
Vedno je bila posebno dekle. V njej že od nekdaj vre od veselja do užitkov in plesa. Martina Vrhovnik v svojem studiu na tečajih ličenja uči ženske, kako poudariti svojo zunanjo lepoto in kako lahko notranjo lepoto začutijo s čutnim plesom ob drogu. Pri njej niti v kuhinji ne gre brez plesa.

Brbotanja: Martina Vrhovnik
Se opravičujemo za vsiljivost – kaj bo (je bilo) danes za kosilo?
Uf, na hitro je bilo! Skok med službo domov in nazaj. Za kosilo sem si na hitro postregla s še včerajšnjo domačo zdravo in bogato kremno pekočo zelenjavno juho, ker se v tem obdobju bacili trudijo, da bi me napadli, a se ne dam. Zato vsebuje v teh dneh vsaka moja jed veliko zelenjave, sadja, predvsem pa ingverja, na katerega sem malo alergična, kar se mi seveda nekoliko odraža na koži. Vendar je tokrat pomembneje, da se me ne dotakne kakšna gripa, zato se zelo zdravemu svežemu ingverju ne morem upreti.
Kaj je za vas idealen obed?
Najprej to, da imam čas za počasno uživanje ob vsakem grižljaju, potem zagotovo družba, s katero se nasmejim in s katero lahko med drugim razpravljam tudi o vseh okusih, ki se topijo v naših ustih. Krasno je, če vlada prijetno razpoloženje in če nam je udobno. Sem pač tudi zelo vizualen človek. Ne hlastam po razkošju, se pa počutim zelo lepo, kadar prostor, v katerem imamo obed, nekdo pripravi s srcem, z ljubeznijo, pa naj bo to doma ali v restavraciji, preprosto ali razkošno.
Kdo kuha pri vas doma?
Ker živim sama, si doma kuham sama. No, pa ne vedno ... Če pridejo prijatelji, vsi zasedemo kuhinjo in ustvarjamo. To se mi zdi super.
Katero jed najpogosteje skuhate?
Zagotovo vem, da so moje pašte in rižote najboljše! Zelo pogosto so na jedilniku, ker se jih da zelo na hitro pripraviti. Sama jih res obožujem, obožujejo pa jih tudi moji prijatelji. Ne vem, baje so nekaj posebnega. So sočne in fine. Polnega okusa, saj rada uporabljam različne začimbe z vsega sveta. Te kupujem, ko potujem. Prtljaga je ob prihodu domov polna vrečic začimb! Ali sem spretna v kuhinji? Zelo! Zavrtim si glasbo, zaplešem, se nasmejim in skuham!
Kaj morate nujno imeti v svojem hladilniku?
Bivoljo mocarelo ali burato – nujno! Potem pa odlično slano maslo. In dobro domačo marmelado. Čudovit italijanski pršut, zelenjavo, steklenico dobrega vina, šampanjec in pivo.
Koga bi radi povabili na kosilo in zakaj?
Sem zelo družabna in rada spoznavam ljudi. Vendar zaradi preobilice dela včasih res zmanjka časa za prijatelje in družino, zato se vedno znova rada srečam z njimi. Nekaterih nisem videla že zelo dolgo, ker živijo v tujini ... in jih kar pogrešam. Tako da ... če bi razmišljala, koga vse bi rada povabila, bi bila ta miza zelo dolga!
S kom najpogosteje sedite za mizo?
Med tednom, ko sem zakopana v delo, največkrat sama, če sem konec tedna prosta, najraje in najpogosteje s prijatelji. Sem pa verjetno ena redkih, ki radi uživajo odlično kosilo tudi povsem sami. Tam nekje čez mejo, sredi kakšnega manjšega mesteca. Poleti. Ko sediš, opazuješ, ješ in uživaš v vsem, kar se dogaja okoli tebe.
S čim se najraje pregrešite?
Zagotovo s slastnimi sladicami. Obožujem deserte. Obožujem čokolado. Različne sočne kreme, ja, tudi vaniljeve. In puhasto spenjene sladke beljake, nežno zapečene v pečici. Pite. Krhke hrustljave čokoladne rogljičke.
Česa na krožniku ne marate preveč?
Ne maram tega, da mi hrano postrežejo brez spoštovanja do jedi. Takrat hrana izgubi tisti pravi okus. Zame je pomembno, da ti tisti, ki pripravlja hrano, to preda z odnosom do jedi, saj je to hkrati tudi odnos do tebe.
Kateri od obredov, povezanih s prehrano, vam je všeč, katerega pa ne marate?
Obožujem nakupovanje hrane! Pripravo in okrasitev mize in seveda kuhanje. Priznam pa, da mi, kadar v kuhinji ni pomivalnega stroja, nikakor ni ljubo pomivanje posode.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
