Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vroči recept: Čukurjeva slastna juha iz rdeče pese


Lara Jelen
10. 6. 2023, 09.00
Posodobljeno
11. 06. 2023 · 14:53
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Po televiziji lahko te dni spremljamo kuharsko oddajo Riba, raca, rak, v kateri znani Slovenci kuhajo drug za drugega. Boštjan Čukur je v njej pripravil juho iz rdeče pese in z njo navdušil svoje goste. Zaupal nam je ta vroči recept.

cukur Shutterstock.jpg
edit: Jana.si
Boštjan Čukur in njegov recept za slastno juho.

Sestavine

  • čebula
  • rdeča pesa
  • krompir
  • jušna osnova (kocka)
  • kozji sir
  • smetana za kuhanje 
  • + spečen kruh s semeni

Priprava

1. Čebulo popražimo in dodamo rdečo peso, krompir, naribamo majhen košček ingverja ter zalijemo z vodo. Solimo, popramo in dodamo še jušno kocko. Kuhamo dvajset minut, nato vse skupaj prelijemo v mikser, dodamo malo smetane za kuhanje in dobro zmiksamo.

2. Postrežemo s kozjim sirom in koščkom popečenega kruha.

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 23, 6. junij, 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.