Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine z jajčevci


Jana
4. 8. 2010, 13.01
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za 4 osebePriprava: 20 minutKuhanje: 20 minut Sestavine: 500 g testenin (na primer peresnikov) * 175 g zelenih oliv * 1 velik jajčevec * 2 žlici olivnega olja * 2 stroka česna * 125 ml limoninega soka * 2 žlici svežega, sesekljanega peteršilja * 50 g sveže naribanega parmezana.

Testenine z jajčevci

Priprava: V veliki kozici vrele, osoljene vode skuhamo testenine, da so še nekoliko čvrste pod zobmi. Odcedimo jih na cedilu in stresemo nazaj v kozico. Medtem ko se testenine kuhajo, narežemo olive na rezinice, jajčevec pa na kockice. V težki ponvi z debelim dnom segrejemo olje in med mešanjem pražimo strta česnova stroka 30 sekund. Dodamo kockice jajčevca in med pogostim mešanjem pražimo na srednje močnem ognju 6 minut, da se jajčevec zmehča. Dodamo olive, limonin sok, solimo in popramo po okusu. Z omako prelijemo testenine v kozici. Kozico stresamo, da se sestavine v njej dobro premešajo. Na vrh damo sesekljani peteršilj in naribani parmezan ter takoj ponudimo.

Nasvet: Jajčevec ima včasih grenak okus. Pomaga, da ga narežemo, kockice pa posolimo in pustimo stati 30 minut, da izteče grenka tekočina. Nato narezani jajčevec oplaknemo z vodo in uporabimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.